Новини

Безпека – понад усе!

Традиційно на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» напередодні Всесвітнього дня охорони праці, який відзначається 28 квітня, проводиться Тиждень охорони праці, насичений різними заходами відповідної направленості.


Зокрема, 23-го квітня в рамках вказаного Тижня відбувся конкурс з безпечного виконання робіт на висоті, до організації якого разом з фахівцями Департаменту з охорони праці, промислової безпеки та екології активно долучилися ПО ПМГУ підприємства та її профільна комісія з охорони праці та пожежної безпеки. Так, у Профспілці подбали про заохочувальні призи для всіх працівників – учасників конкурсу, що є спілчанами ПМГУ. Кожний з них мав отримати подарункову картку мережі торгівельних центрів «Епіцентр» номіналом в 500 гривень.


Загалом у змаганнях взяли участь п’ять команд, кожна з яких складалася з двох працівників. Дві команди представляли гірничий департамент, стільки ж – ремонтне виробництво центрального департаменту з утримання та ремонтів, а одну склали підрядники – працівники добре знаної на підприємстві будівельної компанії «Ольвія». 

люди


За умовами конкурсу його учасники мали продемонструвати наскільки вони підковані в теорії, та як вміють використовувати її під час виконання практичних завдань, а саме: обираючи потрібне захисне спорядження, правильно екіпіруючись у нього та здійснюючи з його допомогою безпечний  підйом на висоту кількох метрів вертикальними сходами та спуск ними на землю.

люди


Після того, як всі завдання залишились позаду, і надійшла черга підбивати підсумки конкурсу, до учасників змагань звернулися директор департаменту з охорони праці, промислової безпеки та екології Жанбек Єсмаханов та голова комісії з ОТ та ПБ ПО ПМГУ Микола Грибок, побажавши всім завжди бути на висоті стосовно дотримання норм безпеки на виробництві.

люди


Цікаво, що оголошені потім результати конкурсу виявилися доволі несподіваними. Так, чотири арселорівські команди виявили, так би мовити, гостинність та поступилися першим містом і перемогою в конкурсі стороннім висотникам – підрядникам з «Ольвії».

люди

Разом з «ольвійцями» трійку найкращих склали також дві гірняцькі команди. Друге місце виборов тандем працівників з шахтоуправління та ЦТВ ГД, а третьою була команда ремонтного цеху ГД.


Четвертим місцем задовольнилася команда ЦРМУ-2 РВ. Останнє п’яте місце дісталося представникам ЦРЕУ РВ. 


Але однозначно ніхто не був у програші, бо, як вже вище зазначалося, всі учасники змагань, що є спілчанами ПМГУ,  отримали подарунки від ПО ПМГУ. А, як виявилося, до складу всіх чотирьох команд з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» увійшли виключно наші спілчани.

люди


 

Віктор БІЛИК, фото автора