Новини

До лав ПМГУ приєднався наш знаменитий земляк

Це - Василь Пілка. На сьогодні він відомий далеко за межами нашого міста як майстер з гравіювання на склі. Його роботи демонструвалися на виставках та зберігаються у музеях і приватних колекціях у багатьох країнах світу. 

майстер


Але мистецтвом гравіювання, яке принесло йому таку славу, Василь Йосипович захопився вже у дуже зрілому віці – аж після виходу на пенсію. А до того два десятки років свого трудового життя він віддав нелегкій роботі у мартенівському цеху колишнього комбінату «Криворіжсталь» - нині ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».


Зараз Василь Пілка є працівником Державного університету економіки і  технологій. Там він і подав нещодавно заяву про вступ до ПМГУ, звернувшись до профспілкової лідерки цього учбового закладу Наталії Сусло. Таким чином, відомий майстер приєднався до лав ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

майстер

«Взагалі, профспілка металургів та гірників для мене зовсім не чужа, я був її членом, коли працював на мартені «Криворіжсталі», - пояснив Василь Йосипович. – Та після того, як я вийшов на пенсію, через різні обставини наш зв`язок з профспілкою якось порушився. Та, Слава Богу, це можна виправити, що я і вирішив зробити. 


Чому саме зараз? Тому що у цей дуже важкий для нашої країни час, як я вважаю, нам всім потрібно гуртуватися, підтримувати один одного – це дуже важливо.  Але ж профспілки саме для того і існують, для того створювались свого часу, щоб об`єднувати людей, підтримувати їх. Тому дуже радий повернутися до лав ПМГУ. Гадаю, що зможу бути корисним для рідної профспілки, наприклад, допомагати у проведенні культурно-масової роботи, у залученні спілчан до цього, на мій погляд, дуже важливого напрямку профспілкової діяльності. 

Впевнений, що люди і надалі довірятимуть таким профспілкам, як ПМГУ. Тож бажаю нашій профспілці, щоб її авторитет завжди був, як то кажуть, на висоті, щоб люди, перебуваючи у її лавах, відчували від того гордість, як відчуваю сьогодні це я».

  `
 

Віктор БІЛИК, фото автора