Новини

Дякуємо за допомогу спілчанам зі Швейцарії!

Як ми вже повідомляли, швейцарські профспілки вирішили надати ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у зв’язку з військовою агресією проти України благодійну фінансову допомогу.

І відповідні кошти, переказані зі Швейцарії, вже отримали у ПО ПМГУ підприємства. Частину їх відразу використали для придбання спальних мішків, у яких є велика потреба за нинішнього воєнного часу. Ще частину коштів планується витратити, щоб придбати інші речі, також дуже необхідні зараз захисникам України, зокрема, це – турнікети для зупинки кровотечі та пауербанки.

Закуплені спальники через профкоми виробництв та профспілковий актив структурних підрозділів підприємства передаються їхнім працівникам-членам ПМГУ, котрі зараз боронять рідну країну та наше місто від російських загарбників.

Допомога

ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» щиро дякує колегам зі Швейцарії за проявлену солідарність та надання такої потрібної у нинішніх умовах допомоги.


Нагадаємо, швейцарські спілчани заявили про свою повну солідарність з українським народом, приділивши чималу увагу ситуації в Україні, на нещодавньому З’їзді Конфедерації Швейцарських профспілок SGB/USS. Так, перед учасниками цього форуму витупила у форматі відеозвернення голова ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталя Маринюк, отримавши відповідне запрошення від швейцарської сторони як профспілковий лідер однієї з найчисельніших та найбільш дієвих в Україні «первинок».

У своєму виступі Наталя Маринюк розповіла про героїчний спротив українського народу російській агресії, про те, в яких непростих умовах від початку воєнних дій працюють колектив ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та ПО ПМГУ підприємства. Вона також закликала зарубіжних колег до солідарності з народом України та подякувала за вже надану допомогу.

І заклик до солідарності знайшов належний відгук у спілчан зі Швейцарії. У прийнятій на З’їзді Резолюції було наголошено, що Конфедерація Швейцарських профспілок SGB/USS буде допомагати мешканцям України та українським спілчанам через фонди Solifonds та Solidar, надаючи пряму фінансову чи матеріальну підтримку, а також завдяки іншим акціям солідарності з українськими профспілками.

Також у Резолюції було рішуче засуджено військове вторгнення Росії в суверенну Україну і заявлено, що Росія повинна поважати територіальну цілісність нашої країни та мусить негайно припинити війну проти українського народу.

У вказаному документі швейцарські спілчани закликали уряд власної країни до жорстких санкцій проти путінського режиму та російської військової економіки, а також до швидкого зниження залежності від російської нафти та газу в Швейцарії.

Було заявлено про необхідність міжнародного розслідування можливого геноциду, злочинів проти людства та військових злочинів, які були і вчиняються під час російського вторгнення в Україну.

Міститься у Резолюції і заклик до вжиття всіх необхідних заходів для допомоги біженцям з України до країн ЄС, зокрема, зазначається, що Швейцарія має швидко створити необхідні умови для прийому та гідного проживання біженців.

Швейцарські спілчани також засудили позицію російських профспілок, які виступили на підтримку загарбницької війни проти України, закликали їх виступити проти війни, попередивши, що в іншому випадку їх буде виключено з Міжнародної конфедерації профспілок.

Вл. Інф.