Новини

Євроінтеграція на профспілковому рівні

В четвер, 12-го жовтня, в профкомі ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» побували зарубіжні гості – делегація профспілкових активістів з Німеччини, Швейцарії та Австрії на чолі з Германом Нельсом з Об’єднання німецьких профспілок.


Як зазначали західноєвропейські спілчани, метою їхнього візиту до України є налагодження контактів з українськими профспілками, вони хочуть, як то кажуть, на власні очі побачити, як працюють їхні колеги в країні, що зазнала ворожої агресії, як складаються в цих умовах їхні стосунки з роботодавцями, зрозуміти якої допомоги вони потребують і як їх може підтримати європейська профспілкова спільнота.

люди


Перед приїздом до Кривого Рогу делегація іноземних профактивістів побувала в Києві, де мала зустріч з лідерами ФПУ та кількох всеукраїнських профспілок, серед яких був і голова ПМГУ Олександр Рябко.


Голова ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталя Маринюк  розповіла  колегам про те, як вплинули воєнні умови на роботу підприємства, зайнятість його працівників. Вона наголосила, що від початку повномасштабної війни наша первинка не тільки продовжує виконувати ту роботу, що й за мирного часу, яка передбачена статутом ПМГУ, але й докладає всіх можливих зусиль задля підтримки своїх спілчан, які зараз захищають рідну країну в лавах її збройних сил.

люди

В цьому контексті вона відзначала з вдячністю і ту допомогу, яка вже неодноразова надходила на адресу нашої первинки від профспілок з західних країн, зокрема, у вигляді гуманітарних вантажів від спілчан з Німеччини та Бельгії, благодійних грошових пожертвувань зі Швейцарії та інших країн. Ця своєчасна солідарна підтримка дуже  допомогла для забезпечення наших воїнів-спілчан багатьма речами, які є вкрай потрібними у фронтових умовах.


Представники Державного університету економіки та технологій – ректор Андрій Шайкан та голова профкому ДУЕТу Наталія Сусло, які теж взяли участь у зустрічі, підняли питання співпраці з європейськими партнерами щодо підготовки кадрів для гірничо-металургійної галузі, обміну досвідом та можливості надання університету підтримки для відновлення його матеріально-технічної бази, якій цього року було завдано значної шкоди внаслідок ворожого ракетного удару по нашому місту.


На закінчення зустрічі західноєвропейські профспілкові лідери запевнили, що отримали дуже корисну інформацію для обговорення з колегами в своїх країнах після повернення додому. Вони висловили впевненість щодо поглиблення в подальшому комунікацій з українськими профспілками, в тому, що українські спілчани в нинішній важкий для себе час можуть розраховувати на всебічну солідарну  підтримку від колег з європейських країн.

люди

 

Віктор БІЛИК, фото автора