Новини

Обереги для захисників України

В агломераційному цеху №3 аглодоменного департаменту ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вже стало доброю традицією час від часу влаштовувати цікаві конкурси для дітей, чиї батьки працюють у цьому виробничому підрозділі. 


Так, недавно там провели конкурс-захід «Лист до захисника», запропонувавши взяти в ньому участь дітям віком від 5 до 16 років. За умовами конкурсу вони мали написати листа, адресованого мужнім захисникам України, додавши до того свій малюнок або власноруч виготовлений оберіг. 


І учасниками цього заходу стали два з половиною десятка дітей, кожний з яких у підсумку отримав приємний заохочувальний подарунок, про що подбали в адміністрації аглоцеху №3 та ПО ПМГУ підприємства.


Подарунки передали батькам дітей, до чого 23 березня долучились начальник аглоцеху №3 Віталій Книга та голова профкому ПМГУ гірничого департаменту Віталій Торчило. Дехто отримав подарунки ще раніше, бо в цехкомі ПМГУ названого цеху, який очолює зараз Олена Хібіна, організовуючи цю приємну процедуру враховували змінний графік роботи значної частини працівників. 

люди


«Мені надійшло дуже багато повідомлень від батьків учасників конкурсу, які дякували за його організацію та проведення, - поділилася Олена Хібіна. – Я бачила скільки позитивних емоцій було у дорослих людей, коли їм вручали подарунки для своїх дітей, і можна лише уявити, в якому захваті були самі юні конкурсанти від заслужених нагород, про що писали їхні батьки. 


Добре, що ми подбали про призи для всіх учасників конкурсу, бо, навіть, якщо хотіли б визначити кращі роботи, це було б дуже важко зробити. Наші діти понаписували такі листи, що їх не можна було читати без розчулення, такі ж відчуття викликали і яскраві малюнки, і зроблені дітьми обереги – янголята, браслети і таке інше. 


Так що, повірте, всі без винятку учасники конкурсу дійсно заслужили на гарні подарунки, серед яких були солодощі від адміністрації нашого цеху, будівельні конструкторі, футбольні м`ячі, дитячі боксерські набори та зручні пляшки для води, щоб вгамовувати спрагу на вулиці, від нашої Профспілки».


За словами Олени, ідея такого конкурсу визріли в результаті спілкування з колегами, які стали воїнами і зараз захищають Україну від ворога. В колективі аглоцеху №3 – це 16 чоловіків, з яких практично всі є членами ПМГУ. 


Так, ось коли один з працівників-воїнів приїздив до рідного міста у відпустку, то Олені впало в око, як трепітно він зберігав у кишені своєї військової форми маленьке тряпчане янголятко. Інші колеги-військові, а в цехкомі аглоцеху №3 зі всіма намагаються підтримувати постійний зв`язок, підтвердили, що такі з душею зроблені дитячими руками речі, малюнки та листи з добрими побажаннями від дітей дуже зігрівають в окопах та бліндажах, надихають бути мужніми та стійкими в боротьбі з ворогом, щоб не дати йому здійснити свої загарбницькі плани. 


Ідею проведення конкурсу відразу підтримали в адміністрації цеху та в профкомі ГД. Ось так він і відбувся.


Всі листи з малюнками та оберегами, які надійшли на конкурс, як зазначала Олена Хібіна, обов`язково перешлють працівникам, котрі зараз захищають Батьківщину, або передадуть до військових підрозділів, що дислокуються в нашому місті.
 

Віктор БІЛИК, фото надане Оленою Хібіною