Новини

Працівники будуть своєчасно отримувати заробітну плату

І це підтверджує рішення Шевченківського районного суду міста Києва, який прийняв ухвалу, що знімає заборону на проведення ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» банківських операцій з виплати заробітної плати працівникам підприємства, а також зі сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) з використанням раніше арештованого рахунку у АТ «Укрсиббанк». Таким чином, як запевнила адміністрація підприємства, 21 січня працівники отримають аванс на свої зарплатні картки без затримок.

Цьому сприяли поряд з діями юристів, фінансистів та інших фахівців підприємства також і дії ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», спрямовані на захист прав працівників.

Нагадаємо, що 5-го січня поточного року ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» повідомило про блокування своїх банківських рахунків за розпорядженням Офісу Генерального прокурора України у відповідності до ухвали Шевченківського районного суду міста Києва, прийнятої у листопаді 2021 року, приводом для чого став податковий спір, який стосується сплати підприємством ренти за користування надрами. Зазначений арешт коштів підприємства поставив під загрозу своєчасну виплату заробітної плати його працівникам.

Оперативно відреагувавши на таку ситуацію, ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» 6-го січня звернулася до Офісу Генерального прокурора України та до Шевченківського районного суду міста Києва з офіційним листом, у якому акцентувала увагу на тому, що чинним законодавством України та відповідними міжнародними нормами гарантується право на своєчасне одержання винагороди за працю. За будь-яких обставин оплата праці має здійснюватися у першочерговому порядку.

ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» висловила переконання, що майже 20 тисяч працівників підприємства та членів їхніх сімей не повинні стати заручниками у даній ситуації, пов’язаній з податковим спором, та закликала судові та правоохоронні органи зняти арешт з рахунків підприємства, з яких здійснюється виплата заробітної плати.

Працівники ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», члени ПМГУ та декількох інших профспілок, що діють на підприємстві, були також готові виїхати до столиці нашої країни та провести там за організаційної підтримки представників Центральної ради ПМГУ на чолі головою Профспілки Олександром Рябком мирну акцію протесту з вимогою надати підприємству можливість здійснювати своєчасну виплату заробітної плати своїм працівникам, про що було офіційно сповіщено Київську міську державну адміністрацію. 

ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» висловлює подяку всім, хто сприяв вирішенню питання своєчасної виплати заробітньої плати працівникам, мав намір долучитись до акції протесту, а також брав активну участь у її організації. 
Всі зазначені дії у сукупності дали позитивний результат у вигляді судового рішення, що знімає перешкоди для своєчасної виплати зарплати працівникам підприємства.