Новини

Відбулася звітна профспілкова конференція ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Вона пройшла 28 жовтня у форматі ZOOМ-конференції. У ній взяли участь 152 делегати, які зібралися на 22 підключених до конференції локаціях у підрозділах підприємства.

Конференція

До конференції приєднались також голова ПМГУ Олександр Рябко, заступник голови ПМГУ Богдан Оверковський та голова Криворізької міської організації ПМГУ Анатолій Макаренко.

З відеозвітом про роботу профспілкового комітету ПО ПМГУ підприємства за період з 19 липня 2019 року по 28 жовтня 2022 року виступила голова первинної профспілкової організації Наталя Маринюк.

Конференція

Потім учасники конференції заслухали звіт контрольно-ревізійної комісії первинної організації ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» від голови комісії Ірини Лавринович.

До обговорення заслуханих звітів долучились голова дільничного комітету ЦРМО-2 РВ Антон Семенюк, голова профкому КХВ Віктор Сідляр, голова цехкому управління ГД Олександр Поляченко та голова цехкому ШУ ГД Сергій Сапьолка. 

До делегатів конференції також звернувся Олександр Рябко. Він зазначив, що в ГМК України в умовах війни склалась дуже складна ситуація. Галузь зараз працює на 10-15% від своєї довоєнної виробничої потужності. Тому одне з пріоритетних завдань, яке стоїть зараз перед ПМГУ – це збереження робочих місць та трудових колективів на підприємствах галузі. Олександр Іванович розповів, які зусилля докладає Центральна рада ПМГУ для вирішення цього завдання, а також яка робота проводиться Профспілкою з підтримки спілчан, які зараз захищають рідну країну на фронті, та тих, хто був змушений стати переселенцем, виїхавши з окупованих ворогом територій.

Конференція

Далі звітна конференція внесла зміни до складу профспілкового комітету ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Замість вибулих осіб до нього було обрано четверо нових членів: Ларису Петрігу (заступник голови комісії молодіжної політики, культурно-масової, спортивної роботи та оздоровлення ПО ПМГУ), Тетяну Лутковську (голова цехкому управління транспортного департаменту), Світлану Кошкіну (голова дільничного комітету УТВК ПП «Стіл Сервіс») та Юлію Паньків (голова цехкому механічних цехів, заступник голови профкому ТОВ «ЛМЗ»).

Також було обрано делегатів у кількості 21 особи на звітну конференцію Центральної ради Профспілки металургів і гірників України, яка має відбутись в онлайн режимі 6-го грудня поточного року.