Новини

Зробимо все можливе для Перемоги і миру

У важкий час, коли розпочалась і триває збройна агресія проти України, велике значення для промислових підприємств і їх трудових колективів має адаптація до роботи в нових умовах. Адже, навіть незважаючи на близькість лінії бойового зіткнення з ворогом, економіка повинна працювати, забезпечуючи країну фінансовою стійкістю, а працівників – робочими місцями і заробітною платою. Одним зі структурних підрозділів ТОВ «Ливарно-механічний завод», які з початку воєнних дій не припиняли роботу, є ремонтно-механічний цех № 2. 

«Весь час протягом війни ми працюємо на повну потужність,говорить начальник цеху Олександр Тюрін.Адже основне наше завдання – це виробництво та ремонт запчастин до обладнання, яке використовується в цехах металургійного виробництва та гірничого департаменту ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Так, ми брали безпосередню участь у виробництві й відновленні запчастин, які були необхідні для запуску після нетривалої зупинки прокату-3, МБЛЗ, конвертерного цеху. При цьому, найбільші наші обсяги пов’язані, як і раніше, зі структурними підрозділами гірничого департаменту – в основному ремонтуємо обладнання дробильних та збагачувальних фабрик. Тож весь наш колектив чисельністю близько 280 чоловік, а це переважно токарі, слюсарі-ремонтники, фрезерувальники та представники інших спеціальностей, задіяний на виконанні виробничих завдань». 

Продуктивно працюють колективи дільниці унікальних верстатів та ремонтно-складальної дільниці під керівництвом старшого майстра Сергія Мардовця. У цеху також відзначають професіоналізм, відповідальність у роботі токарів Микити Кагатька, Євгена Ткаченка, Миколи Соколенка, Катерини Хабло, слюсаря Юрія Берлета та багатьох інших досвідчених працівників. 

Як розповів член ПМГУ Микита Кагатько, котрий працює на токарно-карусельному верстаті, з початком війни в роботі особливих змін в принципі не відбулось: «Працюється нормально. Зараз, як бачите, займаюсь чистовою обробкою торцевої стінки для барабану млинів дробильної фабрики. Головне, щоб наші колеги, яких призвано до ЗСУ, вміло боронили Україну, залишаючись живими і здоровими, а ми тут, на трудовому фронті, їх не підведемо!».

До речі, всього в цеху до війська мобілізовано 15 працівників. Як зазначила в розмові голова дільничного комітету ПМГУ Ірина Саєнко, з цього числа мобілізованих 8 чоловік – члени ПМГУ. «Ми постійно підтримуємо з ними, наскільки це можливо, зв'язок, запитуємо що потрібно. Купували їм тактичні рюкзаки, наколінники та іншу амуніцію. У нас також працюють 5 тимчасових переселенців з окупованих ворогом територій, працевлаштовані в цех. Двоє з них вже написали заяви про вступ у ПМГУ». 

Ось що, наприклад, нам розповів Віталій Зуй з смт Архангельське Херсонської області, який влаштувався на роботу слюсарем-ремонтником: 

«До війни я працював майстром дільниці відвантаження на «АрселорМіттал Берислав». Тому, коли з родиною прибули у Кривий Ріг до родичів і постало питання про пошук роботи, звернувся на споріднене підприємство, і мене працевлаштували. У колективі цеху прийняли чудово. Я зараз тут проходжу навчання, ось і до лав ПМГУ вступив також».

Усі, з ким нам довелось розмовляти в цеху, висловлювали переконання в тому, що, попри будь-які труднощі, робитимуть все можливе для Перемоги та досягнення миру в Україні. 

Сергій СОЛОВЙОВ, фото Віктора БІЛИКА