Новини
28 травня 2020 146

Боротьба триває!

Петиція, що закликає до неприйняття Верховною Радою антипрофспілкового законопроекту, набрала необхідну кількість голосів.

Нагадаємо, на початку 2020 року до Верховної Ради надійшов проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок) за номером 2681, прийняття якого, за оцінками фахівців, погрожує обмежити права профспілок, створити перешкоди для їх діяльності, витіснити професійні спілки з процесу соціального діалогу на національному рівні і позбавити їх будь-яких механізмів впливу на законодавчий процес.

Цілком закономірно, що профспілки України, серед яких і Профспілка металургів і гірників, виступили категорично проти цієї ініціативи. Про учать первинної організації ПО ПМГУ ПАТ «АМКР» у загальнонаціональних заходах з цього приводу, зокрема у масових акціях протесту, у Всеукраїнському профспілковому Віче, наше профспілкове видання інформувало читачів протягом січня-лютого поточного року.

Крім іншого, представники профспілок у боротьбі за свої права скористались можливістю направити до парламентарів Електронну петицію з вимогою «не розглядати законопроект № 2681 як такий, що порушує та обмежує права профспілок в Україні». Це звернення зібрало необхідну мінімальну кількість підписів (25 тисяч голосів) тих, хто бачить у профспілках силу, що дієво захищає трудові та соціально-­економічні права людей.

Проте, вчора профільний комітет Верховної Ради на своєму засіданні вирішив направити антипрофспілковий законопроект до Верховної Ради для розгляду у першому читанні. 

Відтак, боротьба триває!

Вл. інф.