Новини

Чергове послаблення карантину

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №392 від 20 травня 2020 з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 карантин продовжено до 22 червня 2020 р. В той же час регіональним комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволено приймати рішення про послаблення протиепідемічних заходів. 

З урахуванням того, що на території Дніпропетровської області загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення становить менше ніж 12 осіб, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків, 22 травня 2020 року на позачерговому засіданні Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було прийняте рішення (протокол № 30) про послаблення протиепідемічних заходів заходів на території Дніпропетровської області.

Зокрема з 22 травня 2020 року дозволяється:

  • проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб, можуть проводиться за погодженням із Міністерством охорони здоров’я за результатами оцінки епідемічних ризиків;
  • проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід;
  • діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях);
  • регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжнародному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, та використання таких засобів індивідуального захисту пасажирами під час перевезення, в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів в міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Безкоштовну юридичну допомогу члени ПМГУ можуть отримати за тел. 067-638-32-38