Новини

Честь та гордість гірницького гарту

У суботу, 5 листопада, Гірничий департамент ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відзначав свій день народження. Йому, враховуючи історію його попередника – Новокриворізького ГЗК, виповнилося 63. 


Саме стільки років тому рудозбагачувальною фабрикою цього підприємства було видано першу тону концентрату, отриманого з руди, яку видобули у тамтешньому кар`єрі.


Як завжди, напередодні гірники-арселорівці отримували вітання від адміністрації та ПО ПМГУ підприємства, на святковій нараді відбулося нагородження кращих працівників підрозділів департаменту відзнакою «Честь і гордість АрселорМіттал Кривий Ріг». Серед нагороджених, удостоєних також почесного звання «Людина року-2022», були справжні професіонали, які присвятили своє життя улюблений роботі, вклали всі знання у розвиток рідного виробництва. 


Портрети цих працівників зайняли гідне місце на Алеї слави гірничого департаменту. Першим «вітає» колег, які прямують від зупинок громадського транспорту до прохідної підприємства через площу біля будинку управління ГД, портрет Артема Кузнєцова, начальника управління (інвестиції та науково-технічне забезпечення) ГД.

гірник


«За освітою  я – гірник. І моя перша робота була на руднику Гірничого департаменту. Відтоді все життя працюю у цьому департаменті. Так що, мабуть, можна вважати, що це – моє покликання, – розповів Артем Вікторович. - Що для мене означає нагородження відзнакою «Честь та гордість»?  Відчуваю гордість, що працюю у колективі, який за останні роки, попри всі труднощі, багато чого досяг, що я в якійсь мірі причетний до його успіхів. 


З нагоди 63 річниці від заснування нашого виробництва хочу побажати усім колегам, перш за все, мирного жовто-блакитного неба, щоб той час, коли ми побачимо його над собою, настав якнайшвидше. Бажаю також усім не зупинятися у власному розвитку, не стояти на місці, бо перемагає той, хто шукає та знаходить шляхи, які ведуть уперед.  


Головне – зберегти той колектив, який зараз працює у Гірничому департаменті, бо він має такий потенціал, який дозволяє нам братися за реалізацію дуже масштабних та перспективних проектів. Один з таких проектів, який може вивести наше виробництво на зовсім іншій – більш ефективний – технологічний рівень, це будівництво фабрики огрудкування, яке вже розпочалося. Інший проект – це переробка окислених руд  (які зараз складуються у відвали як розкривні породи) з метою отримання якісної залізовмісної товарної продукції. На сьогодні цей проект знаходиться на стадії геолого-економічної оцінки. Але у компанії АрселорМіттал вже є досвід успішного запровадження технології переробки окислених руд , зокрема, на підприємстві у Бразилії. Тож вірю, що і у нас все вийде».

гірник


ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та профком ГД вітають колектив департаменту з черговою річницею від його заснування. Бажають усім витримки у нинішній нелегкий час, терпіння і віри в нашу Перемогу, наснаги до роботи та громадських справ, сталого розвитку свого виробництва на благо рідному місту та країні.
 

Підготували Оксана КРУПА та Віктор БІЛИК