Новини

Дамо нашим воїнам «КРИЛА»! Хай ворог відчує, що РАЗОМ ми – СИЛА!

Шановні спілчани! Долучаємось до всеукраїнського проєкту «Крила», який проходить під девізом «Ворогам - кришка!». 


Мета проєкту - збір пластикових кришечок від харчової пластикової тари. В подальшому їх відправлятимуть на переробку як вторинну сировину для промисловості, що дозволить отримати кошти, які передбачається вкладати в виробництво вітчизняних безпілотників (БПЛА) для потреб захисників України. 

кришки


Ініціатором та координатором проєкту є київський Благодійний фонд «ОВЕС» (Освіта. Виховання. Екологія. Спорт). В минулому він вже організовував збір пластикових кришечок. Було це в перші роки проведення АТО-ООС на Донбасі, тільки тоді кошти, отримані від здачі кришечок на переробку, йшли на виготовлення протезів для важко поранених українських воїнів. 

крила


Багато наших спілчан, напевно, пам`ятають, який неабиякий відгук знайшов той попередній проєкт, що мав назву «Добро жменями», в колективі ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Тож сподіваємося, що і зараз представники нашої профспілкової первинки візьмуть активну участь у зборі кришечок в рамках нового проєкту.


Зібрані кришечки можна передавати до профкому ПО ПМГУ підприємства. Для наших спілчан з ДУЕТу, мабуть, може бути цікавою інформація про те, що один з перших пунктів прийому кришечок в нашому місті було відкрито саме в будівлі названого університету, розташованій за адресою: площа Визволення, 2.
Цей пункт діє в приміщенні на першому поверсі, яке займає Координаційний Центр допомоги ГО «НАБАТ КРИВБАС».


За словами організаторів проєкту, вони планують замовляти «адресне» виготовлення безпілотників у різних виробників, які налагодили їхнє виробництво в нашій країні, відповідно до конкретних заявок, що надходитимуть від військових частин ЗСУ. Таким чином, у Благодійному фонді сподіваються допомогти нашим воїнам з забезпеченням «Крилами», які максимально відповідатимуть їхнім запитам за своїми технічними характеристиками.


Щоб ви мали уявлення скільки потрібно кришечок, організатори проєкту наводять такі цифри: за кожний кілограм зданих кришечок Благодійний фонд отримуватиме 12 гривень, які будуть йти на оплату виготовлення БПЛА, при цьому одна кришечка в середньому має вагу приблизно в 3 грами.

Віктор БІЛИК