Новини

Для майбутніх металургів та гірників стане легше здобути потрібну освіту

Про це подбали в ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та Державному університеті економіки та технологій 


Так, минулого тижня, як вже повідомлялося в соцмережах, ПО ПМГУ підприємства та ДУЕТ укладали Угоду, згідно з якою члени нашої первинки та члени їхніх сімей (дружина/чоловік та діти) при вступі цього року на контрактну форму навчання до університету та його коледжів матимуть знижку в оплаті в розмірі 10% від встановленої повної вартості. Угоду підписали голова ПО ПМГУ Наталя Маринюк та ректор ДУЕТу Андрій Шайкан.


Щоб дізнатися про все детальніше, ми звернулися до профспілкової лідерки університету, заступника директора його технологічного інституту Наталії Сусло.


«Знижка буде розповсюджуватися  на тих, хто цього року вступить або до одного з чотирьох наших коледжів, або безпосередньо до університету. Нагадаю, що до складу ДУЕТу входять такі коледжі: Криворізький металургійний фаховий коледж, фаховий коледж «Політехніка», Криворізький фаховий коледж та Криворізький технічний фаховий коледж. Що стосується самого університету, то знижка надаватиметься як при вступі на бакалаврат, так і при вступі до магістратури,  - зазначила Наталія Сусло. – Такою знижкою можуть скористатися наші студенти, випускники коледжів, які є членами ПМГУ, якщо вступлять до університету для здобуття вищої освіти. Так само матимуть знижку і студенти університету, котрі після отримання диплому бакалавра продовжать навчання в магістратурі. 
Щоб отримати знижку представникам такої студентської молоді потрібно буде разом зі стандартним пакетом документів, що подається при вступі, надати також свій профспілковий квиток. 


Також знижка розповсюджується на дітей членів ПО ПМГУ, які самі не є спілчанами. В такому випадку окрім профспілкового квитка того з батьків, хто перебуває в ПМГУ, ще потрібно додати свідоцтво про народження дитини, яке підтверджує батьківство. Якщо на навчання вступає дружина або чоловік члена ПМГУ, то необхідно надати свідоцтво про брак.


Якою може бути економія для сімейних або особистих бюджетів наших спілчан завдяки встановленій знижці? При вступі до університету на бакалаврат на технічні спеціальності, на які є попит на підприємствах гірничо-металургійної галузі, річна оплата за контрактом без знижки в середньому становить 25 тис. грн. на денній формі навчання та 15 тис. грн. – на заочній. В магістратурі оплата є ще вищою: на денній формі в середньому 35 тис. грн., на заочній – 25 тис. грн.. Ось і рахуйте скільки ь зекономлять наші спілчани, коли десяту частину від наведених сум зможуть залишити собі. 


До речі, на технічні спеціальності до нас можна вступати для навчання на бакалавра без надання сертифікатів НМТ чи ЗНО , а в магістратуру – без сертифікатів ЄВІ (ЄФВВ), потрібен лише мотиваційний лист. Зокрема, мова йде про такі спеціальності, як «галузеве машинобудування», «металургія», «гірництво», «електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «автоматизація та комп`ютерно-інтегровані технології », «хімічні технології та інженерія».


При вступі на всі інші спеціальності обов`язково потрібні вище згадувані сертифікати.


Але зауважу, що у наших студентів є стимул добре навчатися за будь-якими спеціальностями, бо це, наприклад, відкриває перспективи вступу до магістратури на бюджетні місця. Так, цього року ми замовили для магістратури десять бюджетних місць на спеціальність «галузеве машинобудування», вісім – на «металургію», і на всі інші технічні спеціальності – по п`ять місць. 


Якщо потрібна ще яка інформація щодо вступу до нас на навчання, хочете отримати якусь консультацію, то можна звертатися за телефоном +380675959045».


Нагадуємо, що прийом документів на вступ до університету на навчання для здобуття ступеня бакалавра починається 19 липня і триватиме до 18.00 31-го липня.  
 

Віктор БІЛИК, фото автора