Новини

Допомога ветеранам підприємства – учасникам Другої світової війни

За доброю традицією напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні первинна організація ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» надає матеріальну підтримку ветеранам підприємства – учасникам бойових дій. Цю традицію вирішено було не порушувати й у період воєнного стану.

Ветерани

У цьому році, як повідомила інструктор комісії молодіжної політики, культурно-масової, спортивної роботи та оздоровлення профкому ПО ПМГУ Галина Павловська, на кошти, виділені первинкою, були придбані продуктові набори до свята для 11 ветеранів підприємства. В основному це ті заслужені люди, з якими голови цехкомів мають постійний контакт  у своїх структурних підрозділах.

Днями представники ПО ПМГУ разом з активістами Ради ветеранів підприємства відвідали колишніх фронтовиків на дому, щоб привітати їх зі святом перемоги і передати продуктові набори від первинної профспілкової організації. Треба було тільки бачити, як розчулились такою турботою сивочолі ветерани: адже вони вже доволі тривалий час знаходяться на заслуженому відпочинку, але їх пам’ятають у рідній профспілці й надають всіляку підтримку. 

Радо і зворушено  зустрічали у своїх домівках дорогих гостей Костянтин Антонович Стадник, котрий після війни працював механіком на буровій дільниці рудника Новокриворізького комбінату, Дмитро Андрійович Королюк з конвертерного цеху, Іван Андрійович Титаренко, який торік відсвяткував своє 100-річчя (ТЕЦ), Андрій Федотович Загон з ФСЛЦ, Олександр Юліанович Менжинський з СПЦ № 2, Станіслав Павлович Шумський (департамент з безпеки). Бойовий шлях  і трудова біографія ветеранів багато в чому схожі: вступ до лав армії, участь в бойових діях, в тому числі у війні з Японією, продовження військової служби, а потім протягом тривалого часу робота на Криворізькому металургійному заводі. 

«Я був призваний у 1944 році, коли мені навіть ще не виповнилось 17 років, – розповів зокрема Дмитро Андрійович Королюк. – Був зарахований до складу кулеметної роти 60-го артилерійського полку. Багато чого довелось побачити на військових дорогах, а зараз, через багато років мирного життя, я просто шокований тим, що в Україні знову війна.  Я навіть уявити такого не міг. Як таке могло трапитись, що росіяни, з якими ми разом воювали проти фашизму, раптом стали ворогами й пішли на нас війною? Мені страшно дивитись по телевізору, що відбувається зараз в Україні, як страждають люди, гинуть невинні мирні жителі, діти…».

Всі ветерани, кого відвідали у ці травневі дні представники ПО ПМГУ підприємства, з хвилюванням дякували рідній профспілці за увагу до них і надану допомогу і висловлювали побажання, щоб сьогоднішня війна, розв'язана проти України, швидше завершилась нашою спільною Перемогою! 

Підготував Сергій Соловйов, фото автора