Новини

Е-сервіс для осіб з інвалідністю

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Металургійної районної у місті ради (далі - управління) інформує, що з квітня 2022 року стала можливою реєстрація кожної особи з інвалідністю в електронному кабінеті.


    Електронний кабінет особи з інвалідністю – сервіс, який дає можливість : 

 

  • подати заяву про потребу в забезпеченні допоміжними засобами реабілітації: протезами, ортопедичним взуттям, кріслами колісними, милицями тощо (з використанням кваліфікованого електронного підпису, далі – КЕП); 
  •  
  • подати до обраного підприємства заявку про його вибір та необхідність забезпечення допоміжними засобами реабілітації (з використанням КЕП); 
  •  
  • отримати електронні повідомлення про результат розгляду заяв.
  •  

Для користування електронним кабінетом необхідно пройти 2 етапи реєстрації: первинну та вторинну.


Для первинної реєстрації в централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі – ЦБІ) необхідно подати відповідну заяву через електронний кабінет. Це можна зробити, заповнивши спеціальну форму та підписавши її КЕП. Інструкція, як це зробити за посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua/#mptabtwo. 


Якщо ви вже зареєстровані в ЦБІ, необхідно також пройти вторинну реєстрацію. Це можна зробити за допомогою КЕП. Якщо немає КЕП, необхідно звернутися до управління соціального захисту та отримати код авторизації у паперовому вигляді, щоб самостійно завершити повний цикл реєстрації. Інструкція, як це зробити – https://ek-cbi.msp.gov.ua/#mptabthree. 


Доступ до  електронного кабінету можливий за посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua/  або на офіційному веб сайті Мінсоцполітики шляхом переходу за посиланням «Електронний кабінет особи з інвалідністю» у розділі «Е-Сервіс».
 

Олена МАЖАР, заступник начальника відділу соціального захисту населення