Новини

«EnergyLife»: наші енергетики вкотре підтвердили свій професіоналізм

Напередодні Дня енергетика, який відзначався 22-го грудня, на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за ініціативи профспілкового активу цеху мереж та підстанцій металургійного виробництва і за підтримки ПО ПМГУ підприємства було проведено конкурс «EnergyLife». Він пройшов у форматі онлайн-вікторини.


Як розповіла голова цехкому ПМГУ ЦМП МП Тетяна Першина, в цьому цеху склалася традиція влаштовувати онлайн-конкурси професійної направленості ще з часів епідемії ковіду. Але раніше брати участь в цих конкурсах запрошували тільки працівників названого цеху. А ось у цьому році виникла ідея організувати конкурс до Дня енергетика для всіх бажаючих з числа спілчан ПМГУ, які працюють в різних підрозділах підприємства за енергетичними спеціальностями, або просто добре знаються на енергетиці.


Ця ідея знайшла повну підтримку у керівництва ПО ПМГУ підприємства, і рішенням Президії первинки були виділені кошти для заохочення конкурсантів.


За словами Тетяни Першиної, організатори конкурсу подбали про те, щоб дати можливість взяти в ньому участь якомога більшій кількості охочих, при цьому жодним чином не відволікаючи людей від виконання своїх професійних обов’язків і не шкодячи їхній зайнятості у виробничому процесі на підприємстві. Так, початок конкурсу за часом приурочили до обідньої перерви на виробництві. І цього проміжку часу більшості конкурсантів цілком вистачило, щоб впоратися з конкурсними завданнями.


Як зазначив менеджер з енергонагляду управління енергетичного департаменту Костянтин Ганик, який брав участь у підготовці питань для конкурсу, від конкурсантів вимагалося показати знання правил з охорони праці, електробезпеки при технічній експлуатації електроустановок, а також знання, пов`язані з впровадженням на підприємствах компанії «АрселорМіттал» в усьому світі нового корпоративного проекту Take Care (“Бережи себе»). 


«Приємно, що на заклик взяти участь у конкурсі відгукнулися працівники не тільки нашого цеху, а й інших підрозділів енергетичного департаменту, зокрема, електроремонтного та електрокущового цехів, центральної електротехнічної лабораторії, а також електрики з ЦОРЕО коксохімічного виробництва. Тож загалом конкурс зібрав 32-х учасників, - поділися Тетяна Першина, - І треба віддати належне нашим конкурсантам. Всі вони молодці, бо після початку конкурсу відповіді від них почали надходити дуже швидко, просто миттєво, одна за одною, буквально кожну секунду. Все це зайняло в нас менше, ніж півгодини. І головне – що відповіді були вірними! Тож ми вирішили, що буде справедливо не визначати переможців, а вручити призи від нашої профспілкової первинки всім конкурсантам». 


«Так, учасники конкурсу показали високий рівень професійних знань, - підтвердив Костянтин Ганик, - сподіваємося, що ці знання допомагатимуть їм  працювати безпечно на виробництві, обслуговуючи електрообладнання. В результатах конкурсу, якими ми, як організатори, дуже задоволені, я особисто вбачаю черговий доказ того, що в електрослужбі нашого підприємства сформувався колектив з дуже кваліфікованих працівників. 

Серйозним іспитом для цього колективу стали обставини минулого року, коли внаслідок ворожих ракетних ударів в масштабах всієї нашої країні відбувся блекаут. Тоді наші фахівці змогли втримати ситуацію з електрозабезпеченням на підприємстві під контролем, на ньому був створений 
енергоострів і ми забезпечили постачання електроенергії на всі технологічні агрегати,  які відносяться до першої категорії – категорії, що не дозволяє  переривати електропостачання. Таким чином, ми запобігли виходу з ладу дуже дороговартісного обладнання.

Хочеться, щоб багатий досвід у своїй справі, накоплений фахівцями нашої електрослужби, успішно передавався представникам молодого покоління, які поступово поповнюють наш колектив після закінчення інститутів та коледжів».


22-го грудня, в День енергетика, учасників конкурсу запросили до цеху мереж та підстанцій металургійного виробництва, де кожному вручили лист-Подяку, а також призи від ПО ПМГУ підприємства – подарункову картку Національної мережі торговельних центрів «Епіцентр» та плитку шоколаду. Цю врочисту церемонію провели Тетяна Першина, Костянтин Ганик та голова профкому ПМГУ металургійного виробництва Олександр Бабюк.

люди


Після зробленого колективного фото на пам`ять ми запропонували кільком конкурсантам поділитися своїми враженнями від проведеного конкурсу.

люди


«Це дуже добре, що для нас організовують такі конкурси, - сказала Тетяна Коваль, яка працює електромонтером в ЦМП МП, -  Звісно, хотілося б, щоб була можливість проводити подібні заходи, як то кажуть, «наживо», щоб можна було поспілкуватися з колегами, бо живого спілкування зараз дуже не вистачає, ніякі сучасні засоби зв’язку його не замінять. Але з іншого боку онлайн-формат дозволяв не тільки мати вболівальників, а залучати собі на допомогу своїх друзів, або рідних, перебуваючи вдома поряд з ними. Так, конкурс зацікавив мого 11-річного сина, він активно допомагав мені у пошуку правильних відповідей, і дуже переживав, щоб я їх скоріше відправляла. 
Так що велика подяка всім причетним до проведення конкурсу, і за призи – особливо, мій син точно буде їм радий».

«Я теж дуже вдячний організаторам конкурсу, приємно, що до участі в ньому запросили всіх бажаючих, - зазначив Олександр Підгальний,  начальник групи дільниці релейного захисту ЦЕТЛ. -  Жаль тільки, що чомусь далеко не в усіх підрозділах нашого енергетичного департаменту відгукнулися на це запрошення. Дуже сподобалися питання, які були на конкурсі. Хочеться висловити побажання, щоб подібні конкурси проводилися і надалі, і не тільки раз на рік – до Дня енергетика, а за можливості – частіше».

люди


«Це вже не перший конкурс, який проводиться в нашому цеху за ініціативи нашої профспілкової лідерки Тетяни Першиної. Так що спасибі їй за це, і всім, хто долучився до організації чергового конкурсу, який цього разу вийшов за межі нашого цеху, зібрав учасників з різних енергетичних підрозділів, - поділилася Наталя Біляк, електромонтер ЦМП МП. - Такі конкурси – це гарні вправи, така собі зарядка для мозку, добра перевірка своїх професійних знань. Сподіваємося, що подібні конкурси будуть проводитися і в майбутньому, і будуть вони збирати ще більше учасників».
 

Віктор БІЛИК, фото автора