Новини

Голова ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталя Маринюк взяла участь в першому засіданні багатонаціонального комітету IndustriALL Global Union

У першому засіданні багатонаціонального комітету IndustriALL Global (GMCPC) у Парижі взяли участь 70 делегатів. Представники профспілок обговорили та розробили стратегічний план дій з питань, пов’язаних із транснаціональними компаніями.

Україну на засіданні представляла єдина профспілка – первинна організація ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» на чолі з головою Наталею Маринюк. Первинна організація підприємства налічує більше 16 000 членів і нещодавно відзначила 90-річчя, тому має неабиякий авторитет на національному та міжнародному рівні. 

люди

Як було зазначено на зустрічі, міжнародні корпорації несуть велику відповідальність у світовій економіці. Вони мають більше влади, ніж уряди. Міжнародна солідарність є ключовою, якщо профспілки хочуть, щоб люди мали більше можливостей, то для цього потрібен IndustriALL.

Учасники хочуть зосередитися на стратегічних кампаніях, націлених на багатонаціональні компанії в секторах IndustriALL, щоб протистояти світовому капіталу та зміцнювати силу профспілок. Загальні зусилля будуть об’єднані навколо просування глобальних профспілкових мереж, прав профспілок, транснаціональної солідарності та колективних дій.

На засіданні також говорили про енергетичний перехід, який вплине на всі галузі промисловості IndustriALL і спосіб нашого життя. Тож у пріоритеті лишаються відновлювані джерела енергії, зокрема сонячна та вітрова енергія. Велику увагу в роботі комітету буде приділено гірничодобувній промисловості. 

Багатонаціональний комітет IndustriALL Global створив керівний комітет, до складу якого увійшли регіональні представники з Великобританії та Аргентини. 

Помічник генерального секретаря IndustriALL Крістін Олів’є підкреслила: «Оскільки світовий капітал продовжує експлуатувати незахищених працівників по всьому світу, особливо в країнах-виробниках, IndustriALL несе відповідальність за реагування на ці напади, зміцнюючи глобальну солідарність, єдність і розбудовуючи наш потенціал за допомогою роботи цього комітету».