Новини

Молоде покоління обирає…металургію!

Напередодні Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості ми вирішили поспілкуватися з представниками молодого покоління, які бачать своє професійне майбутнє саме в цій галузі, для чого сьогодні здобувають необхідну освіту. Тож ми завітали в гості до Державного університету економіки та технологій, де зустрілися зі студентами його технологічного інституту, які щойно отримали дипломи бакалаврів. Ми поцікавилися у них, що вплинуло на їхній вибір майбутньої професії і де саме вони хотіли б працювати, ставши дипломованими спеціалістами.

людина


Олександра Горяєва: «Не можу сказати, що я ще школяркою мріяла працювати саме в металургії. Але коли постало питання, куди піти далі вчитися після закінчення школи, то вирішила дослухатися до порад нашого сусіда, який працює на «АрселорМіттал Кривий Ріг». Його син, мій ровесник, пішов вчитися на «хіміка-технолога», тож і я вирішила вступати до того ж самого вишу, який на той час входив до складу Національної металургійної академії, тільки на іншу спеціальність – «металургія». 


І про такий свій вибір я ніколи потім не жалкувала. Знаєте, якось мене тішить, що мій вибір виявився, можна сказати, нешаблонним, бо дівчат на «металургії» не так і багато. А головне, мені дуже подобається тут навчатися, подобається, які тут викладачі, яка гарна взаємодія складається між ними та нами – студентами. 
Зараз планую вступати до магістратури. Чесно кажучи, я б вже сьогодні с задоволенням пішла працювати, мала надію влаштуватись на роботу за програмою стажування для студентів на «АрселорМіттал Кривий Ріг». Але не склалося. 


Та нічого, спробую ще раз пробитися до колективу арселорівців, здобувши ступінь магістра. Це підприємство приваблює мене тим, що його власником є визнана у світі міжнародна компанія. На мою думку, це відкриває додаткові перспективи для тих працівників, які прагнуть до кар`єрного та професійного зростання. Звичайно, було б добре гарно володіти англійською мовою, тож планую піти на якісь курси, щоб підтягнути свою англійську».


Олег Білецький: «До університету я навчався в металургійному технікумі на сталевара. Коли був школярем, прийшли якось до нас до школи представники цього технікуму, почали агітувати туди вступати, тож я і подумав: а чому б не спробувати? Після технікуму вирішив здобувати вищу освіту. Зараз збираюся вступати до магістратури.  


В майбутньому хотів би працювати за кордоном, але для початку можна було набратися певного виробничого досвіду і на нашому «Арселорі». Готовий там працювати в будь-якому цеху, що належить до металургійного виробництва».

люди


Максим Бондаренко: «Після навчання в технікумі я вже маю спеціальність електрика. Але вважаю, що добре мати вищу освіту. Тож і пішов її здобувати, обравши спеціальність «металургія», яка здалась мені цікавою. 


Зараз планую вступати до магістратури. А потім буде видно. Не відмовився б від можливості працевлаштуватися на наш «Арселор». Але багато чого залежатиме від того, яка ситуація буде в нашій країні на той час, коли, маю надію, отримаю диплом магістра».


Аліна Міхєєва: «Я вже третій рік працюю на «АрселорМіттал Кривий Ріг» - в лабораторії гірничого департаменту. Потрапила туди на роботу, ще коли була студенткою 3-го курсу коксохімічного технікуму. Спочатку було піврічне стажування, а потім залишилась на постійну роботу. 


Працювати там мені подобається. Але якщо мріяти про вищі посади, якийсь кар`єрний ріст, то потрібно мати вищу освіту. Тому ось здобула ступінь бакалавра за спеціальністю «металургія» і планую продовжити навчання в магістратурі. Працюю я позмінно, тож вдається поєднувати і роботу, і навчання».

люди


Марина Фадєєва: «Ще в школі мені дуже подобався предмет «хімія», хотілося вивчати метали, мінерали. Тож після школи ми разом з подругою пішли вчитися на «хіміків-технологів». 


Зараз буду вступати до магістратури , а тим часом успішно пройшла співбесіду на «Арселорі», і сподіваюся , що найближчим часом почну там працювати – в службі захисту навколишнього середовища. Програма, за якою мене мають взяти на роботу, передбачає піврічне стажування, а потім, маю надію, залишусь там працювати на постійній основі».

люди

 

Віктор БІЛИК, фото автора