Новини

НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА – В ЄВРОПЕЙСЬКІЙ РОДИНІ

Саме під таким гаслом у 2023 році ГС «Координаційна рада «Кривий Ріг – рідне місто!» як засновник і організатор громадських оглядів–конкурсів «Кращий роботодавець – замовник кадрів», «Кращий колективний договір для молоді», «Кращий наставник молоді в умовах виробництва» проводить підсумки до Дня єднання поколінь, присвяченого Дню Незалежності України. 


         З 24.02.2022 року в Україні йде повномасштабна війна з агресором – РФ. Місто–фортеця Кривий Ріг мужньо повстало на шляху до окупації, змінило хід війни на Півдні України. 


         Криворізькі підприємства ГМК, підприємницькі та бізнесові структури, освіта і медицина, заклади культури працюють під тиском терористичних атак агресора. Від бомбових і ракетних атак гинуть мирні мешканці міста, діти, руйнується житлово–комунальна і соціальна інфраструктура. 


         Тисячі криворіжців з підприємств і організацій героїчно зі зброєю в руках в рядах ЗСУ, сил ТрО захищають свою Вітчизну, віддають життя за територіальну цілісність, державний суверенітет і незалежність України, європейський конституційний вибір на шляху до колективної безпеки. 


         В місті під керівництвом Ради оборони і органів місцевого самоврядування, при підтримці Президента, Уряду і Парламенту України, обласної ВА і обласної ради, при безпосередньому впливі Генштабу ЗСУ сформувались потужні сталі оборонні фронти : волонтерський, трудовий, медичний, освітянський, культурний, житлово–комунальний, спортивний, громадський. Проявляється родинна турбота про 80 тисяч ВПО. 


       Чого тільки вартує в Кривбасі битва за воду після підриву Каховської ГЕС!  В такий короткий термін ще ніколи не вирішувалось  таке надскладне стратегічне завдання в період незалежності України.  


        В цих умовах вирішальну роль в битві з агресором за місто і Україну відіграє єдність криворіжців разом з народом нашої мужньої країни навколо Всеукраїнської конституційної державної ідеї : «Незалежна Україна - в європейській родині!» 


        З метою посилення згуртовуваності криворіжців навколо цієї ідеї на трудовому майданчику у військовий час, відзначення кращих підприємств, організацій, профспілок, навчальних закладів, керівників трудових колективів, наставників під час цього лихоліття,  традиційний День єднання поколінь 2023 проводиться саме до Дня Незалежності України під гаслом «Незалежна Україна – в європейській родині!».


         В цей нелегкий військовий час кращі результати демонструють наш металургійний гігант ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» і його організація ПМГУ разом з іншими успішними  суб’єктами господарювання на Криворіжжі.  

 
         До цього дня відзначені медаллю « Майбутнє в єдності поколінь» в пам'ять легенд трудового Кривбасу особистості міста, які зберігають історію і пам'ять про його людей, шанують рідну землю і свою Вітчизну.


         Адже майбутнє України – в єдності поколінь!

людина


         Сьогодні, 22 серпня ми розпочинаємо нашу конференцію. 
         Перший її етап - до Дня Незалежності,  в форматі соціальної мережі Facebook шляхом оприлюднення двох рішень громадської спілки.
         Перше рішення  - щодо Кращих роботодавців, Кращих колдоговорів і Кращих наставників 2023 під час військового часу. 
         Друге рішення – про відзначення 33–х особистостей медаллю «Майбутнє – в єдності поколінь. За високі професійні досягнення в пам'ять легенд трудового Кривбасу». 
        Оприлюднюємо також для публічного обговорення проєкт Рекомендації конференції 2023 на майбутній період  щодо підготовки кадрів робітничих професій для відбудови України через дуальну систему навчання. 

https://www.amkrprof.org.ua/sites/default/files/docsfiles/rishennya-gs-krkrm.pdf


       Інші етапи конференції будуть проведені з врученням дипломів переможцям конкурсів та медалей в пам'ять легенд трудового Кривбасу з запрошенням у визначені місця відповідно до військового часу. На них буде затверджуватись і проєкт Рекомендацій.  
 

Дмитро СТЕПАНЮК, Почесний громадянин Кривого Рогу, Заслужений працівник промисловості України, Голова спілки «Координаційна рада «Кривий Ріг – рідне місто!», членкор АГНУ