Новини

Приєднались до великої студентської та профспілкової родини

Наприкінці минулого тижня ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» отримала солідне поповнення новими спілчанами. До лав Профспілки металургів та гірників приєдналась група студентів-першокурсників Державного університету економіки і технологій (ДУЕТ). Ця подія відбулась у стінах Технологічного інституту зі складу університету, який знаходиться на вулиці Степана Тільги у Металургійному районі нашого міста.

Общее фото

Футболки у подарунок

На зустріч зі студентами прийшли в.о. директора Технологічного інституту Дмитро Пополов та його заступниця і профспілкова лідерка ДУЕТу Наталія Сусло. Вони тепло привітали майбутніх фахівців гірничо-металургійної галузі та презентували їм подарунок від Профспілки – «брендові» футболки з символікою ПМГУ та ДУЕТу. Як зазначила Наталія Сусло, їх було придбано за сприяння ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Тож слід подякувати спілчанам-арселорівцям за вказану підтримку, позаяк такий «фірмовий» одяг може стати молодим «дуетівцям» у добрій нагоді під час їхньої участі у різних масових заходах, які традиційно проводяться серед студентської молоді.

У ДУЕТі – разом з ПМГУ

Студентка пише заяву на вступ в ПМГУ

У бесіді з автором цього матеріалу Наталія Сусло розповіла, що профспілкова організація ДУЕТу, яка входить до складу ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», має сталу тенденцію до зростання своєї чисельності. На сьогодні вона нараховує понад 1500 спілчан, які є співробітниками та студентами не тільки власне самого університету, а і його відокремленого структурного підрозділу – фахового коледжу «Політехника». При цьому у планах – приєднання до університетської організації ПМГУ спілчан і з інших коледжів та структурних підрозділів, таким чином, вона має стати ще більш чисельною.

Війна, до якої призвела російська агресія проти України, звичайно, внесла свої корективи у діяльність профспілкової організації ДУЕТу. Так, у попередні роки Профспілка завжди була одним з організаторів таких популярних серед студентської молоді культурно-масових заходів, як «Студентська весна», «Студентська осінь». В умовах воєнного часу проводити таку роботу стало набагато важче, але відмовлятися від подібних заходів ніхто не збирається, Профспілка готова і наділі підтримувати участь у них широкої студентської аудиторії, щоправда, з переорієнтацією на онлайн-формат.

Не залишаються спілчани з ДУЕТу осторонь від волонтерських справ. Так, вони активно долучились до підтримки українських військових, а також до збору коштів та гуманітарної допомоги для потреб вимушених переселенців, яким, зокрема, було надано притулок у студентському гуртожитку, що належить університету. 

І вчитись, і працювати, і Профспілці вірність зберігати

Аудиторія

Що стосується вступу до Профспілки студентів-першокурсників, то Наталія Сусло висловила сподівання, що чимало з цих нових спілчан зможуть залишитися у лавах «первинки» ПМГУ найбільшого промислового підприємства нашого міста і після закінчення навчання в університеті, бо перед його випускниками відкриті реальні перспективи працевлаштування на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Так, зараз студенти ДУЕТу мають можливість приєднатися до трудового колективу арселорівців ще під час навчання на 3-му курсі, як те передбачено принципами так званої дуальної освіти. На підприємстві зацікавлені у таких перспективних співробітниках, які є здобувачами вищої освіти, і у ДУЕТі підтримують прагнення студентів поєднувати навчання з роботою, йдуть їм назустріч, дозволяючи навчатися за індивідуальним графіком. 

Велика подяка підприємству

Бомбосховище

Дмитро Пополов зазначив, що очолюваний ним колектив дуже вдячний ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за допомогу у відновленні розташованого поряд з Технологічним інститутом бомбосховища, що є дуже важливим для організації безпечного навчального процесу. Як розповів в.о. директора інституту, це бомбосховище було збудовано ще у 1948 році, зрозуміло, що за прямим призначенням ніколи раніше його не використовували і тому до останнього часу воно перебувало у дуже занедбаному стані. Але з початком нинішньої війни його готовність слугувати укриттям для співробітників інституту та студентів на випадок повітряних тривог стала дуже актуальною, і на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відгукнулися на прохання допомогти привести до ладу цей об`єкт. 

Бомбосховище

Силами підприємства бомбосховище за короткий час було вичищено від сміття та осушене після підтоплень, що траплялись у минулому. Також відремонтували вхід зі сходами до нього, всередині вирівняли підлогу та провели освітлення, встановили єврокуби – ємкості, які дозволяють забезпечити у бомбосховищі наявність технічної води. Мають надію в інституті, що підприємство допоможе і з облаштуванням там місць для сидіння. Так що залишається ще подбати про запасний вихід з укриття, створити запас питної води, провести туди інтернет за допомогою wi-fi – і можна буде, як то кажуть, перерізати червону стрічку.

Буде цікавий захід

Загальне фото

На завершення нашої бесіди Наталія Сусло, користуючись нагодою, анонсувала цікавий захід, проведення якого планується 20-21 жовтня і знову ж таки не без участі ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Це буде міжнародний науковий конгрес на базі двох онлайн-платформ. На одній з них у перший день заходу зможуть виступити та проявити себе учні криворізьких шкіл, студенти міських коледжів та ДУЕТу, а на іншій – на другий день – буде організовано спілкування з представниками провідних промислових підприємств міста, зокрема, і ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», стосовно запровадження там сучасних інноваційних технологій, до використання яких повинні бути готові фахівці – випускники ДУЕТу.

Віктор БІЛИК, фото автора