Новини

Продовжуємо підтримувати наших захисників

ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» продовжує турбуватися про забезпечення потрібними в армійському побуті речами своїх спілчан, котрі зараз захищають рідну землю в лавах Збройних сил України.


Так, за період війни «первинкою» було придбано для воїнів-спілчан  1950 спальних мішків, 1665 комплектів термобілизни, по 2000 футболок та військових шапок (балаклав), 4000 пар військових шкарпеток. 


І сьогодні триває робота з передачі вказаних речей тим, для кого вони призначені. Так, наприклад, нещодавно повний набір зі всього вище названого в профкомі підприємства передали рідним Сергія Хоміча – працівника цеху з ремонту ланцюгів управління технологічними процесами. 


«Сергія мобілізували не так давно, він ще перебуває в одній з військових частин у межах нашої області, так що, гадаю, зможемо якнайскоріше йому передати надані речі, - поділилася дружина воїна Наталя. – Дякуємо,  Профспілці за таку турботу, всі речі, дійсно, дуже потрібні в умовах воєнного життя. 
Взагалі для наших військових подібна підтримка є дуже важливою. Ми знаємо про це з власного досвіду, бо до мобілізації, від самого початку війни, Сергій разом з колегою зі свого цеху – Арамом Галустовим – активно займався волонтерською роботою. Вони збирали і самі виготовляли різні необхідні військовим речі, відвозили все це їм на власних автівках. Я як медсестра за професією допомагала чоловікові у волонтерській справі, коли військові просили придбати для них потрібні медикаменти.


Тож віримо, що отак надаючи підтримку одне одному, ми обов`язково здолаємо ворога. Дуже чекаємо на повернення наших воїнів додому з Перемогою».

люди

 


Дякують ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за підтримку і воїни-спілчани з Департаменту інформаційних технологій підприємства. 


«Зараз у нашому колективі є четверо мобілізованих працівників-членів ПМГУ, - розповіла голова цехкому ПМГУ ДІТ Олена Цемах. – Ми  намагаємося постійному бути з ними на зв’язку і якнайшвидше передавати їм те речі, які  закуповуються нашою «первинкою» спеціально для воїнів-спілчан, та інші «гостинці». 
Так, вже всім чотирьом воїнам передали портативні ліхтарики від Профспілки, які для всіх наших спілчан придбала «первинка» підприємства напередодні 8-го березня. Один з мобілізованих якраз перебував у місті на ротації, тож йому передали ліхтарик особисто, так би мовити, у власні руки разом з балаклавою та термошкарпетками.  


Взагалі, передаємо нашим воїнам закуплені для них речі і через їхніх рідних, і користуючись послугами «Нової пошти». Дуже дякують хлопці за спільні мішки, термобілізну. Ось зовсім недавно надійшов відгук від наймолодшого серед наших воїнів  – Дмитра, який до мобілізації працював у нас консультантом. Ми надіслали йому поштою посилку, вклавши до неї балаклаву, термошкарпетки, ліхтарик і спільний мішок.


«Саме мій розмір, вся посилка зайшла на «ура», - оперативно «відзвітував» через соціальні мережі наш молодий колега, отримавши надіслані речі, і проілюстрував все це фотографією.

воїн

 


До речі, соціальні мережі – це такий канал зв`язку, який навіть заочно допомагає менше хвилюватися за наших хлопців. Я ось постійно «моніторю»: хто коли останній раз був у мережі? Зовсім недавно – значить немає особливих причин для тривоги, а ось якщо більше двох днів хтось у мережі не з`являвся, то варто йому просигналити, поцікавитись: «Як справи, що потрібно?».


І ще - буває що напряму наші мобілізовані колеги нічого і не просять, вони у нас не вимогливі. Але ж так хочеться якось скрасити їхнє фронтове буття….  Тож ось недавно один з них обмовився у розмові з колегами про мед. І вже баночка меду в мене стоїть приготовлена для відправлення «замовнику», який полюбляє цей продукт. Та й раніше у кожну посилку нашим воїнам ми завжди старалися додати якихось «смаколиків». 


А, взагалі, зрозуміло, що людям на фронті потрібна підтримка не тільки суто матеріальна, а і моральна теж. Тому ще на Новий рік ми в своєму колективі зробили такі вітальні листи для наших воїнів з побажаннями від колег, де багато співробітників нашого департаменту понаписували багато теплих слів, звичайно, побажали якнайскорішого здобуття перемоги над ворогом. Все ці листи ми за нагоди теж передали всім нашим чотирьом захисникам.


Дуже хочеться, щоб ці наші побажання здійснилися самим найближчим часом і все наші колеги знову повернулися до рідного колективу».

Віктор БІЛИК