Новини
21 червня 2023 156

Спільна справа

Колектив ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» активно долучився до підтримки мешканців Херсонщини, що постраждали внаслідок затоплення місць їхнього проживання від підриву Каховської ГЕС.


Так, днями дві партії зібраної нашими спілчанами для потреб херсонців гуманітарної допомоги передали до нещодавно створеного у Кривому Розі  Благодійного фонду «Infinity.UA». Серед переданого, зокрема, були дитячі іграшки та приналежності для догляду за дітьми, одяг та взуття, продукти харчування, в тому числі – солодощі, і ще дещо, здатне прислужитися людям, які потрапили в біду, навіть, вживана, але в доброму стані, пральна машина-автомат. Представники Фонду пообіцяли, що зібрані речі будуть без затримки доправлені за призначенням, бо їхні волонтери регулярно здійснюють поїздки в райони лиха, спричиненого варварським руйнуванням ГЕС.

гуманітарка


«Ми вже не вперше співпрацюємо з профспілковою організацією  «АрселорМіттал Кривий Ріг» у волонтерських справах, - розповів засновник названого Благодійного фонду, активний учасник волонтерського руху в нашому місті Сергій Хвасько.- Перший раз, як то кажуть, перетнулися, коли минулого року склалася дуже важка ситуація в місті Миколаїв, яке залишилося повністю без централізованого водопостачання. Наша волонтерська команда почала возити туди воду, як до того ми возили її нашим військовим на фронті, що тримали оборону на підступах до Кривого Рогу. 


Я, як підприємець, що працює в сфері доставки бутильованої питної води, видавав воду для потреб миколаївців безкоштовно за рахунок власного виробництва. Але цього було недостатньо, бо води потрібно було дуже багато, і ми почали звертатися до криворіжців через соціальні мережі з закликом допомогти мешканцям Миколаєва. Як саме? Передаючи для них бутильовану воду, неважливо в якій тарі, або принаймні – порожню тару, яку ми могли б наповнити власною водою. 


Ось на такий заклик і відгукнувся тоді колектив первинної організації Профспілки металургів та гірників України з «АрселорМіттал Кривий Ріг». Спілчани-арселорівці передали нам для миколаївців кілька тонн бутильованої питної води. А взагалі за кілька місяців, допоки проблема з водопостачанням відчувалася в Миколаєві особливо гостро, ми відвезли туди біля 200 тонн води. 


Возили ми для миколаївців, особливо для мешканців околиць міста, і продукти харчування, бо їхня нестача там теж тоді почала відчуватися. І спілчани-арселорівці і до цього долучилися, неодноразово передаючи нам фрукти, овочі та інші продукти для потреб миколаївців. Ми все це туди відвозили, в першу чергу, в дитячі будинки, лікарні, військові шпиталі».


Сьогодні, за словами Сергія Хваська, волонтери з команди, до якої він належить, допомагають з забезпеченням необхідними речами і українським військовим, і цивільному населенню в районах, що потерпають від бойових дій.

люди


Частенько до волонтерів звертаються земляки-криворіжці з проханням допомогти передати якісь посилки їхнім рідним в лавах ЗСУ на передових позиціях. І волонтери беруться за таку адресну доставку, бо серед них є справжні відчайдухи, які готові за потреби дістатися наших окопів в безпосередній близькості від ворога.


До речі, волонтери самі завжди вдячні за допомогу всім небайдужим людям. Тож, якщо хто має можливість, можна передавати для потреб військових каву, чай, бутильовану воду, солодощі та продукти швидкого приготування. Є велика потреба у бутильованій воді і для цивільного населення, зокрема, потрібна вода для міст та сіл прибережних районів поряд з Каховським водосховищем Дніпропетровської та Херсонської областей. Все це слід приносити-привозити в волонтерський штаб, який розташований на вулиці Вадима Гурова в будинку №42. Його двері відчинені з 8-ї ранку до 6-ї вечора всі дні тижня, окрім неділі.
 

Віктор БІЛИК, фото автора та надане БФ «Infinity.UA»