Новини

Справедливі вимоги працівників мають бути виконані!

Трудові колективи ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПП «Стіл Сервіс» та ТОВ «Ливарно-механічний завод» разом з профспілками, що діють на вказаних підприємствах, серед яких найчисельнішою та найвпливовішою є Профспілка металургів і гірників України, продовжують свою боротьбу за справедливе підвищення заробітної плати та забезпечення безпечних умов праці.

Боротьба продовжується. Фото

Так, 29 квітня біля Палацу культури металургів пройшла чергова, вже третя за останній час, масова акція протесту, ініційована 9‑ма профспілковими організаціями, на знак незгоди з діями керівництва підприємства, пов’язаними з неналежною оплатою праці, низьким відсотком її підвищення та неналежним забезпеченням безпечних умов праці.

Таке місце проведення акції було обрано у зв’язку з тим, що того ж дня у Палаці культури металургів відбувались щорічні загальні збори акціонерів ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», які серед іншого затвердили рішення про розподіл раніше нерозподіленого прибутку Товариства. Учасники акції протесту визнали вкрай несправедливим, що на виплату дивідендів акціонерам ПАТ заплановано направити суму 9,61 млрд. грн., що складає майже 32% загального розміру нерозподіленого прибутку, а на підвищення заробітної плати для 23,5 тисячі працівників заплановано лише 300 млн. грн., що складає всього 1% від суми нерозподіленого прибутку.

Боротьба продовжується. ФотоБоротьба продовжується. ФотоБоротьба продовжується. ФотоБоротьба продовжується. Фото

У ході акції протесту, що зібрала кілька сотень представників названих трудових колективів, відбувся мітинг, ведучий якого Сергій Олійник, звернувшись до присутніх, насамперед закликав усіх на виконання вимог Криворізької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконкомі міської ради бути в захисних масках та для дотримання безпечної дистанції стати через кожні два метри.

На акції протесту були присутні заступник Голови Центральної ради ПМГУ Валерій Гавриленко та представники апарату ЦР, голова Криворізької міської організації ПМГУ Анатолій Макаренко та представники апарату міської організації. Цю подію висвітлював цілий ряд представників засобів масової інформації, відео з акції протесту транслювалось в режимі он-лайн на офіційній сторінці ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у Facebook та в інших соціальних мережах.

На акцію протесту були запрошені, але не з’явились, міський голова Кривого Рогу Костянтин Павлов, генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо та директор департаменту з персоналу підприємства Юлія Чермазович.

Маринюк

Під час мітингу на акції протесту з великою промовою виступила Голова первинної організації ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталя Маринюк (повний текст виступу розміщений у цьому випуску газети). Основні тези цього виступу у своїх промовах підтримали слюсар СПЦ № 2 Денис Синаченко, голова громадської організації Всеукраїнської наглядової комісії з прав людини Олег Іванов, водій АТУ Микола Моряков, голова профкому первинної профспілкової організації Незалежної профспілки трудящих ПАТ «АМКР» Михайло Толмаченко, голова профкому первинної профспілки виробництва і транспорту «Щит» ПАТ «АМКР» Сергій Домбровський, представник Незалежної профспілкової організації ПАТ «АМКР» Інна Іванченко, голова Дніпропетровської обласної Всеукраїнської організації профспілки «Свобода праці» Ігор Токовенко.

Боротьба продовжується. ФотоБоротьба продовжується. ФотоБоротьба продовжується. ФотоБоротьба продовжується. Фото

На завершення акції протесту її учасники прийняли Резолюцію з вимогами до керівництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», яку від їхнього імені підписали лідери десяти профспілкових організацій (повний текст Резолюції розміщений у цьому випуску газети).

Сергій СОЛОВЙОВ, фото Віктора БІЛИКА