Новини

Свята об’єднують: в аглоцеху №3 провели передноворічний творчий захід для дітей працівників

Справжньою окрасою новорічних ялинок в аглоцеху №3 ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» цьогоріч стали оригінальні іграшки, які створили діти працівників підрозділу. Керівництво цеху разом з ПО ПМГУ підприємства організувало передноворічну дитячу акцію зі створення ялинкових прикрас. Всі її маленькі учасники отримали подарунки від первинки ПМГУ та адміністрації цеху. 


В агломераційному цеху №3 вже не вперше проводять творчі конкурси для дітей працівників. Такі заходи привносять чимало позитиву у життя колективу та дарують приємні миттєвості і дітям, і дорослим у цей непростий час. Ось і напередодні Нового року адміністрація АЦ-3 спільно із первинною організацією ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» оголосила передсвятковий  захід, щоб заохотити дітей співробітників разом з батьками зайнятись творчістю, виготовити власними руками ялинкові прикраси й таким чином об’єднати працівників дільниць  та підняти настрій перед святами.

елка

 


До творчого заходу «Новий рік на підприємстві» долучились 29 учасників, зокрема й діти працівників дільниці рудного двору аглоцеху металургійного виробництва, яка наприкінці минулого року увійшла до складу АЦ-3.  


Різноманітні іграшки у вигляді янголят, сніговичків, зірочок, кульок із персонажами зимових казок врешті прикрасили ялинки, які розмістили у кімнатах для змінно-зустрічних зборів персоналу цеху. Немає жодної прикраси, яка б повторювала іншу. Усі вони оригінальні, зроблені з любов’ю і покликані дарувати теплі відчуття свята тим, хто цього потребує.  І що важливо, кажуть батьки, такі творчі заняття об’єднують навколо підготовки до свята. Родини сідають за один стіл і поринають у спільну творчість. Батьки, старші брати або сестри підказують  малечі гарні ідеї або допомагають зі складними елементами чи матеріалами. У той же час самі дорослі занурюються у затишну атмосферу свята, якої так не вистачає усім нам зараз, під час жахливих воєнних подій.  

елка


Ось як, приміром, родина Юлії Маковської, інженера з ремонту механічного устаткуваня  АЦ-3 (ділянка рудний двір). В акції вперше взяла участь її семирічна донька Аліса, але батьки залюбки допомагали дівчинці з виготовленням іграшки.

«В мене дуже творча дитина, полюбляє малювати та ліпити, - говорить Юлія Маковська. -  Їй цікаво все, що пов’язане із творчістю. А тут випав шанс показати що вона вміє та ще й отримати за це чудові подарунки. Ми подумали, чому б не використати такий шанс?  Ми з батьком трохи допомагали. Зробили каркас з дроту для іграшкової ялиночки, а донька обтягнула його нитками та зробила прикраси із повітряного пластиліну у патріотичному стилі – жовтно-блакитні сердечка. І зробили ще новорічну кульку з ниток. В середину помістили сніжок із вати, а також маленьку ялинку, сніговичка та шишки. Радує, що дитина була зайнята, їй це сподобалось, а ще й отримала гарні подарунки».

    

Пишається творчими талантами своїх доньок і інспектор Лілія Гладирь. Вона одна з тих працівниць, що прикрашали ялинку у своєму підрозділі. На ялинці у приміщенні для змінно-зустрічних зборів технологічного персоналу рудного двору АЦ-3 взагалі немає звичайних ялинкових іграшок із супермаркету, а тільки креативні hand made вироби. Виглядає гарно та незвичайно, каже Лілія. Іграшки, зроблені руками її дітей, зайняли центральне місце на цій святковій ялинці.  

елка

 

«В мене дві доньки, Карина та Олександра, яким 13 та 11 років, - розповідає Лілія. - Вони з радістю взяли участь у новорічному заході. Дівчата зробили святкові іграшки, які врешті стали основними прикрасами новорічної ялинки. Її встановили у приміщенні для змінно-зустрічних зборів. Діти самостійно зробили прикраси з солоного тіста у вигляді зірочок, зайчиків, місяця та розмалювали їх. Ідею підгледіли в Інтернеті. Діткам подарували за участь в акції картини для розмальовування за номерами та солодощі. Вони дуже раді та задоволені! Кажуть, якщо будуть ще такі конкурси, то обов’язково візьмуть участь».

елка

 


Із задоволенням бере участь у кожному творчому конкурсі і Микола, син Світлани Негрової, інженера з ремонтів механослужби АЦ-3.

«Моєму сину 8 років, він із великим задоволенням щоразу долучається до всіх конкурсів, які проводять керівництво цеху та профспілка для дітей працівників. Минулого разу на новорічний захід син зробив традиційні ялинкові прикраси. А цього року вирішив створити більш оригінальні. Це були скандинавські гноми – дівчинка та хлопчик, які зараз популярні. У виробництві вони дуже прості: придбали шкарпетки, наповнили їх крупою та зробили шапочки. Миколай дуже любить такі конкурси і завжди залюбки бере в них участь. І мені, як мамі дуже приємно, що в нашому цеху турбуються про дозвілля дітей. Хочу подякувати і нашому керівнику, і профспілці за таку можливість, бо для дітей це велика розрядка, особливо під час онлайн-навчання». 

елка

 


Працівники цеху висловлюють вдячність адміністрації підрозділу та цеховому комітету первинної організації за можливість порадувати дітей та заохотити їх до творчості. Вони переконані, що такі заходи стануть чудовою традицією напередодні Нового року.
 

Юлія КОЗАК, фото надане цехкомом ПМГУ аглоцеху №3