Новини

У День Святого Миколая

В агломераційному цеху №3 аглодоменного департаменту ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

подбали про те, щоб підняти людям настрій у нинішній нелегкий час


Як відомо, до Дня Святого Миколая прийнято готувати подарунки дітям. І в аглоцеху №3 вирішили , що було б добре дотримуватись цієї традиції і у власному трудовому колективі.  Цю ініціативу підтримали у первинній організації ПМГУ підприємства і, як то кажуть, процес пішов.


Але ж всі дітлахи знають, що подарунок від свого Святого покровителя треба заслужити. Тож і в аглоцеху запропонували працівникам, які мають дітей, заохотити їх напередодні свята теж трохи попрацювати. При цьому роботу дітлахам «підкинули» посильну та цікаву, незалежно від їхнього віку, а саме: їм «замовили» виготовити власноруч, або за допомоги батьків, прикраси для новорічної ялинки.


-    Для нашого колективу це вже не перший дитячий конкурс, - поділився начальник аглоцеху №3 Віталій Книга. – Так, минулого року ми проводили серед дітей, батьки яких у нас працюють, конкурс малюнків на тему охорони праці. У цьому році, враховуючи нинішні сумні для нас всіх обставини, пов`язані з війною, за яких люди особливо потребують позитивних емоцій, ми вирішили організувати дитячий конкурс менш серйозний і більш близький за тематикою нашій дітворі. До того ж вирішили не визначати найкращих серед конкурсантів, а визнати, що переможцями конкурсу можна вважати всіх його учасників.
Отже кожна з 21-ї дитини, яка долучалась до нашого новорічного конкурсу, отримала подарунки до Дня Святого Миколая: це іграшки та творчі набори від Профспілки та солодощі від колективу нашого цеху.


Ці подарунки вручили батькам юних конкурсантів, запросивши їх у день свята до кімнати змінно-зустрічних зборів в АБК цеху, де всі прикраси, виготовлені дітлахами, знайшли своє місце на встановленій там новорічній ялинці. У церемонії вручення подарунків взяли участь Віталій Книга, в.о. голови цехкому ПМГУ аглоцеху №3 Олена Хібіна та Віталій Торчило, голова профкому ПМГУ гірничого департаменту, на промисловому майданчику якого діє вказаний цех.

k.lb


Батьки конкурсантів з гордістю показували колегам новорічні вироби зроблені руками їхніх дітей, та ділилися, що саме надихнуло дітлахів на виготовлення тієї чи іншої прикраси.


-    Мої хлопці, а у мене троє синів – 13-річний Микола, 7-річний Михайло та 5-річний Артем, намагалися в кожну зроблену ялинкову іграшку вкласти любов до нашої рідної країни, повагу до її державної символіки, передати нашу віру у Перемогу, показати, що є найдорожчим у нашому житті, - розповіла  дозувальниця Олена Лавриненко.

jk


-    Дуже дякуємо – організаторам конкурсу – нашій Профспілці та адміністрації цеху  - за можливість потішити наших дітей приємними подарунками, подарувати їм маленьку, але справжню радість та святковий настрій, що не дуже то і легко зробити у наш час, - дружньо висловилися всі разом батьки конкурсантів.


В свою чергу профспілковий лідер ГД Віталій Торчило подякував працівникам цеху за активну участь у профспілковому житті, за те, що вони  завжди готові долучатись до заходів, одним з організаторів яких виступає ПО ПМГУ підприємства.


До речі, подарунки до новорічних свят отримали не тільки діти працівників аглоцеху №3, не залишився без подарунку і весь трудовий колектив цього виробничого підрозділу,  бо один з працівників вирішив сам виступити в ролі благодійника-Святого Миколая і приніс до рідного цеху набір майже раритетних ялинкових іграшок, який зберігався у нього вдома. Таким чином, прикрас вистачило, щоб надати святкового вигляду і одній з живих ялинок на території цеху.

uj

   

 

 

Віктор БІЛИК