Новини

У ДУЕТі – разом з ПМГУ!

17-го листопада у світі відзначався Міжнародний день студентів. Як відомо, серед спілчан ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» зараз також є чимало студентської молоді. Більшість з цих хлопців та дівчат здобувають освіту у Державному університеті економіки і технологій.
Саме з представниками ДУЕТу, зокрема, педагогами та їхніми учнями з Фахового коледжу «Політехніка», який є відокремленим структурним підрозділом університету, ми і зустрілися у Міжнародний день студентів.

студенти


«На сьогодні моя головна мрія, гадаю, як і більшості моїх товаришів, з якими ми разом зараз навчаємося у коледжі, - щоб якнайскоріше закінчилася ця кровопролитна  війна. Щоб Україна перемогла і ми почали її відбудовувати,  прагнучи зробити нашу країну ще кращою, ніж вона була до ворожого нападу. Заради цього ми і навчаємося,  – поділився з нами студент коледжу Михайло Смик. - Які у мене плани на найближче майбутнє? Гарно здати ЗНО, успішно закінчити наш коледж і продовжити навчання в університеті за спеціальністю «електрика».  Ну, а потім – почати працювати за своїм фахом. Маю надію, що  після війни на спеціалістів у цій галузі у нашій країні буде добрий попит. Своїм товаришам хотів би побажати наснаги до навчання, щоб всі їхні  плани та мрії здійснилися».

студенти


Що стосується своєї участі у профспілковому житті, то Михайло зазначив: «У нас проводиться багато різноманітних заходів, в організації яких бере участь і профспілка. Зокрема, цього року до Дня Державного прапора та Дня незалежності України ми знімали на відео патріотичні ролики, присвячені цим святам, а потім все виклали у соціальних мережах - на сторінці нашого коледжу у Фейсбуці та Інстаграмі».


«Михайло один з тих наших учнів, котрих ми вирішили відзначити з нагоди Міжнародного дня студентів, - розповіла заступник директора коледжу з навчально-виробничої роботи та голова тамтешнього профспілкового осередку Ірина Чуприна. - Це наш традиційний захід, який проводиться вже не вперше. Його організовують разом адміністрація та профспілковий актив нашого коледжу. Цього року, як завжди, на це свято ми запросили наших найкращих студентів, які і вчаться добре, і беруть активну участь у громадському житті, щоб відзначити їх призами, грамотами та подяками».

студенти


Зазначимо, що, крім керівників коледжу, його студентську молодь під час врочистого заходу привітали зі святом також в.о. директора технологічного інституту ДУЕТу Дмитро Пополов та профспілкова лідерка університету Наталія Сусло.

педагоги


 

Віктор БІЛИК, фото автора