Новини

У місті готуються до запровадження «Картки криворіжця»

Карта КриворіжцяЦе дасть можливість спростити та конкретизувати ті муніципальні послуги, які надає місто його мешканцям.

Як повідомляється на офіційному сайті виконкому Криворізької міської ради, у місті готуються запровадити муніципальну «Картку криворіжця». Це багатофункціональний електронний платіжний засіб, який містить персональні дані та дає змогу ідентифікувати утримувача картки, за допомогою якої надаються пільги, доплати, компенсації, допомоги та знижки на території міста Кривого Рогу. Вона також матиме функції електронного квитка для оплати проїзду в муніципальному транспорті. Так, на засіданні виконкому міськради було затверджено положення про «Картку криворіжця» та порядок її видачі. Паралельно проводиться робота з придбання відповідного програмного продукту.

Впровадження багатофункціональних електронних карток дасть можливість спростити та конкретизувати ті муніципальні послуги, які надає місто його мешканцям. Картка впорядкує механізм їх надання криворіжцям, дозволить проводити облік і контроль, поліпшить якість послуг та заощадить людям час. Передбачається, що картка матиме кілька додатків: транспортний, медичний, освітній, торговельний. Громадяни пільгових категорій будуть забезпечені соціальною карткою безкоштовно. 

На першому етапі впровадження картки вона буде працювати, як електронний квиток в муніципальному транспорті для оплати проїзду. Нею зможуть скористатися не тільки криворіжці пільгових категорій, а всі, хто придбає такий електронний платіжний засіб. Нині комунальні підприємства міського електротранспорту здійснюють закупівлю обладнання для запровадження у місті автоматизованої системи обліку оплати проїзду. 

Передбачається, що «Картку криворіжця» буде запроваджено вже у січні 2020-го року.

Вл. інф.