Новини

У великій сім`ї залізничників: ТОВ «СТАЛЬ УКРАЇНА»

Професійне свято працівників залізничного транспорту відзначається в нашій країні на початку листопада вже майже 30 років, починаючи з 1993 року, коли вийшов відповідний указ Президента України. Але у колективі ТОВ «СТАЛЬ УКРАЇНА» День залізничника у цьому році відзначали вперше. Так, саме рік тому, у листопаді минулого року, це підприємство взяло зобов`язання перед ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» з двох напрямків роботи у залізничному господарстві - це комерційний огляд вагонів, оформлення та облік документів на внутрішніх залізничних станціях, а також  технічне обслуговування та огляд вагонів. 


«У нас сформувалися добра згуртована команда справжніх професіоналів, - розповідає керівник залізничного напрямку ТОВ «Сталь Україна» Євген Сімічов. - Кістяк нашого колективу складають представники двох дуже відповідальних професій – це прийомоздавальники вантажу та багажу та оглядачі-ремонтники вагонів. 

ЗАЛІЗНИЧНИКИ


Перша професія тільки задається простою, а насправді вона потребує надзвичайної уваги, бо безпосередньо пов`язана з доставкою продукції споживачам, у тому числі  тієї, яка йде на експорт – до особливо вибагливих закордонних замовників. Друга професія – це як лікарі, завдання яких –діагностика та лікування пацієнтів, тільки пацієнтами у нашому випадку виступають вагони. Саме оглядачі-ремонтники першими їх зустрічають, коли вони прибувають на підприємство, і дають їм «зелене світло» на продовження шляху, переконавшись, що вони перебувають у справному стані. Без них не ходив би потяг.


Загалом наш колектив зараз нараховує 97 оглядачів-ремонтників та 78 прийомоздавальників. Три четверті з цих людей перейшли до нас з ПП «Стіл Сервіс», при цьому для них були збережені соціальні гарантії, які вони раніше мали. Повністю укомплектувались ми потрібним нам персоналом за рахунок зовнішнього набору працівників. Для таких новачків влаштували необхідне навчання. 


І зараз всі наші працівники під час роботи, не тільки щоденно підтверджують свій професіоналізм, а й виявляють, я би сказав, героїчну витримку, бо зазвичай, не звертаючи увагу на власну безпеку, залишаються на робочих місцях, коли відбуваються повітряні тривоги. Наші люди розуміють, наскільки важлива зараз логістика і тому докладають всіх зусиль, щоб тут не було ніяких затримок. Таких людей, звичайно, потрібно цінувати. І ми дбаємо про їхню підтримку, тісно співпрацюючи у цьому напрямку з профспілкою. Зокрема, ось вирішили відзначати найкращих наших працівників з нагоди Дня залізничника, нагородивши шістьох людей грамотами первинної організації ПМГУ, та поклопотавшись про те, щоб ще вісім людей отримали грамоти від Довгинцевської районної у місті ради. Цінуємо вклад кожного працівника. 


Постійно піклуємось про те, щоб весь наш персонал мав на робочих місцях належні побутові умови, був забезпечений теплом у зимовий період, тим більше, що на 90 % наш колектив складається з жінок.  

Є у нас оптимістичні плани на майбутнє. Зараз готуємось до того, що чисельність нашого колективу зросте відразу близько на 100 осіб – це будуть прийомоздавальники, які візьмуть на себе обслуговування зовнішніх станцій – так званих станцій примикання до «Укрзалізниці».  Таке рішення прийняли  наші замовники з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», переконавшись, що колектив «Сталь України» може бути надійним партнером».


«Наш цеховий комітет розпочав свою роботу в лютому 2022 року після переходу персоналу в ТОВ «СТАЛЬ УКРАЇНА». – бере слово голова цехового комітету ПМГУ цього підприємства Наталя Самань. - Працівники нашого залізничного цеху виявили бажання продовжувати членство в ПО ПМГУ ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг». Таким чином, добрі справи нашої профспілки продовжуються в новому підприємстві! 

До Дня залізничника ми вирішили відзначити наших найкращих та найбільш активних членів ПМГУ. Так, грамотами ПО ПМГУ були нагороджені начальник дільниці технічного обслуговування та огляду вагонів Вікторія Яновська, майстри дільниць Анатолій Окунь та Марина Дорошенко, оглядач вагонів Наталя Потопа,  прийомоздавальники Тетяна Сита та Людмила Зайцева.
Подякою ПО ПМГУ відзначили нашого керівника Євгена Сімічова та начальника дільниці Юлію Манько.


Про всіх цих людей можу сказати тільки добре. Так, Вікторія Яновська завжди займає активну профспілкову та громадянську позицію. «Привела» до ПМГУ 32 працівника. Користується великою повагою у нашому колективі. 

ЗАЛІЗНИЧНИКИ


Наталя Потопа – одна з кращих у своїй професії, дуже позитивна людина, авторитетна й справедлива у відносинах з колегами.

ЗАЛІЗНИЧНИКИ


Марина Дорошенко – енергійний керівник з сучасними поглядами і відповідальним підходом до службових обов’язків. Завжди бере активну участь в культурних і спортивних заходах, які ініціює ПО ПМГУ.

ЗАЛІЗНИЧНИКИ


Людмила Зайцева – досвідчений та ініціативний працівник, порядна й відповідальна людина. Завжди високо тримає планку професійного працівника.

ЗАЛІЗНИЧНИКИ

P.S. 4-го листопада, у День залізничника, найкращих працівників цього напрямку з ТОВ «СТАЛЬ УКРАЇНА» запросили до офісу підприємства, розташованого за адресою: вулиця «Криворіжсталі»,5. Запрошених привітали з професійним святом та вручили їм нагороди за сумлінну працю представники адміністрації підприємства та ПО ПМГУ. Зокрема, у цій врочистій церемонії взяли участь директор з персоналу ТОВ «СТАЛЬ УКРАЇНА»  Тетяна Латашова,  керівник виробничого департаменту цього підприємства Олег Кравченко, голова профкому металургійного виробництва ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Олександр Бабюк, а також Євген Сімічов та Наталя Самань.

Віктор БІЛИК, фото автора