Новини

Ветерани дякують за турботу

У лютому поточного року ветеранській організації ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» виповнилося 35 років. Але належним чином відзначити цю подію ветеранам підприємства спочатку завадили карантинні обмеження, що діяли у нашій країні на той час, а потім – збройна російська агресія проти України.

Та все ж у Раді ветеранів дійшли думки, що, попри всі обставини, таки було б добре з нагоди ювілейної дати відзначити тих людей, котрі беруть активну участь у житті ветеранської організації. Звернулися ветерани з цього приводу до голови ПО ПМГУ підприємства Наталі Маринюк, і знайшли повну підтримку своєї ініціативи.

– Дякуємо Наталі Миколаївні, а також Галині Василівні Павловській з комісії молодіжної політики, культурно-масової,спортивної роботи та оздоровлення за організацію та нещодавнє проведення святкового заходу, під час якого в урочистій обстановці 65-ти нашим ветеранам вручили почесні нагороди – грамоти від первинної організації ПМГУ та ювілейні медалі до 35-річчя ветеранської організації. Взяли участь у цьому заході і голови профкомів усіх виробництв нашого підприємства, – говорять Ніна Голбан – голова Ради ветеранів гірничого департаменту та Тетяна Непомнеща, яка відповідає за культурно-масову роботу у Раді ветеранів коксохімічного виробництва.

– Взагалі у нас склалася дуже тісна співпраця з профкомами виробництв, – продовжують вони. – Буває нам у чомусь, у якихось справах потрібна допомога, так з проханням щодо її надання ми завжди звертаємось до голів профкомів з впевненістю, що нам не відмовлять, нас обов`язково виручать і при цьому довго чекати на підмогу не доведеться.

– Зокрема, восени цього року один з благодійних фондів передав нам гуманітарну допомогу у вигляді продовольчих наборів для наших ветеранів, так голова профкому гірничого департаменту Віталій Сергійович Торчило оперативно допоміг нам з автотранспортом, щоб перевезти цю допомогу до нашої Ради ветеранів, де ми організували її видачу, – розповідає Ніна Іванівна. – В результаті, таку допомогу протягом вересня-жовтня отримали 500 наших ветеранів.

Віталій Сергійович також завжди підтримує наші клопотання, з якими ми періодично звертаємось до Профспілки, щодо надання матеріальної допомоги комусь з ветеранів, хто потрапив в особливо скрутну життєву ситуацію. Дуже запам`ятались нашим ветеранам екскурсії, що були спеціально організовані для них за сприяння профкому гірничого департаменту кілька років тому з нагоди 60-річя нашого виробництва, яке тоді відзначалося. Це були екскурсії до нашого кар'єру та до міського ботанічного саду.

Якщо потрібно щось полагодити у приміщенні нашої Ради ветеранів, то також звертаємось до Віталія Сергійовича, і вже неодноразово він організовував для нас таку собі «швидку допомогу» за таких обставин. 

– Майже теж саме можу сказати і про голову профкому коксохіму Віктора Михайловича Сідляра, – додає Тетяна Володимирівна. – Ми цієї осені теж роздавали ветеранам нашого виробництва гуманітарну допомогу від благодійного фонду. І Віктор Михайлович організував і перевезення до нас цієї допомоги, і її вигрузку. Таким чином, допомогу змогли отримати 150 ветеранів. Він завжди з нами на зв'язку, цікавиться, як справи, яка допомога потрібна. Завдяки йому ми бачимо, що на рідному виробництві про нас пам`ятають, і відчуваємо й надалі свою приналежність до трудового колективу коксохіміків.

Тому від щирого серця хочеться подякувати всім профспілковим лідерам «первинки» ПМГУ нашого підприємства за турботу про нас – ветеранів.

Підготував Віктор БІЛИК