Новини
23 жовтня 2021 572

Відбулась конференція трудового колективу

22-го жовтня 2021 року відбулась конференція трудового колективу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». У зв`язку зі встановленням на території Дніпропетровської області з 18-го жовтня поточного року «червоного» рівня епідемічної небезпеки через поширення хвороби COVID-19 конференцію було проведено у форматі «ZOOM конференції». Рішення про це було прийнято на засіданні профспілкового комітету ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» 22-го жовтня 2021 року.

zoom

У роботі конференції взяли участь 192 делегати, обрані у структурних підрозділах підприємства.

Конференція прийняла відповідні рішення з усіх пунктів раніше анонсованого порядку денного, зокрема, з хвилюючого усіх питання про підвищення окладів та тарифів працівникам ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ТОВ «Ливарно механічний завод» та ПП «Стіл Сервіс». 

Наполегливі зусилля ПО ПМГУ ПАО «АрселорМіттал Кривий Ріг» щодо вирішення цього питання в інтересах працівників, підтримані більшістю інших профспілкових організацій підприємства, про які нагадала учасникам конференції голова ПО ПМГУ   Наталя Маринюк, принесли позитивний результат. Як повідомила директор департаменту з персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юлія Чермазович, за підсумками переговорів адміністрації підприємства з профспілковою стороною за ініціативою ПО ПМГУ було прийнято рішення про диференційоване підвищення зарплати з 1-го жовтня поточного року працівникам ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ТОВ «Ливарно механічний завод» та ПП «Стіл Сервіс» у межах від 10% до 30%. Відчути це підвищення працівники зможуть вже 5-го листопада під час виплати їм зарплати за жовтень.

• Конференція підтримала пропозицію про продовження на два роки терміну дії колективного договору ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (доповідала голова ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталя Маринюк), що дозволить на вказаний термін зберегти той рівень соціальних гарантій для працівників, який існує на сьогодні.

• Конференція також підбила підсумки виконання колективного договору підприємства за 2020 рік і 1-е півріччя 2021 року, про що звітувала Юлія Чермазович, та затвердила зміни до персонального складу комісії підприємства з питань охорони праці та пожежної безпеки (Глобальний комітет зі здоров'я та безпеки) та комісії ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» з трудових спорів.

Вл. інф.