Новини

Відбувся V пленум Центральної ради ПМГУ

3 червня 2021 року у Дніпрі відбувся V пленум Центральної ради ПМГУ. Участь у ньому взяли близько 60 членів ЦР, представників первинних та територіальних організацій ПМГУ з різних куточків України, і запрошені гості – заступник голови ФПУ О. Шубін та голова Дніпропетровської облради профспілок В. Дубіль.

Пленум

На порядку денному стояло кілька актуальних питань. Із доповіддю з основної теми («Про поточну ситуацію в ПМГУ») виступив голова ПМГУ О. Рябко. Він поінформував присутніх про показники виробництва у галузі, зайнятість та структуру робочих місць, рівень та перспективи підвищення заробітних плат та боротьбу за погашення існуючої заборгованості із зарплати, стан соціального діалогу із роботодавцями, профспілкове протистояння просуванню антисоціальних законодавчих ініціатив.

Розмірковуючи щодо молодіжної політики, О. Рябко констатував гостроту проблеми відтоку молодих кадрів з галузі і профспілки, та закликав профспілкову молодь бути більш активною. Зокрема – зробити свій внесок у запобігання знищенню трудових гарантій працюючих українців шляхом направлення на адресу Президента В. Зеленського звернення Молодіжної ради ПМГУ «Молодь проти трудового рабства!».

Серед тих, хто виступив у ході пленуму, була і голова ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Н. Маринюк. Вона поділилася досвідом боротьби названої первинної організації за підвищення зарплат та забезпечення безпечних умов праці для працівників одного з найбільших підприємств галузі.

О. Шубін проінформував учасників пленуму відносно прогнозів розвитку української економіки, проаналізував законодавчі ініціативи діючої влади, підкресливши, що для профспілок вони є неприйнятними.

Взявши до уваги всю озвучену інформацію, пленум ухвалив відповідні рішення.

Вл. інф.