Новини

Відзначили кращих наставників молоді

14-го червня в Державному університеті економіки та технологій (ДУЕТ) прийшло урочисте зібрання, на яке запросили кращих наставників молоді, що здобуває освіту за дуальною формою навчання.


Зазначимо, що дуальною називається така форма здобуття освіти, яка передбачає поєднання денної форми навчання в учбових закладах зі стажуванням за обраним фахом на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях. 


На сьогодні дуальна форма набула чималого поширення і в нашому промисловому, робітничому місті, зокрема, на підприємствах гірничо-металургійної галузі та в профільних учбових закладах, що готують фахівців для цих підприємств. При цьому для Профспілки металургів та гірників України вже стало доброю традицією заохочувати своїх спілчан, які опікуються молоддю як наставники, допомагаючи їй на практиці опановувати обрані професії.


Все це знайшло відображення під час заходу, що пройшов 14-го червня в стінах ДУЕТу.


Його учасників тепло привітав голова Криворізької міської організації ПМГУ Анатолій Макаренко. Зі вступним словом до аудиторії, яку разом з запрошеними наставниками склали представники роботодавців, професійних навчальних закладів, профспілок, Центру зайнятості та міської громадськості, звернулися також ректор  ДУЕТу Андрій Шайкан та за допомогою відео-зв`язку голова ГС «Координаційна рада «Кривий Ріг - рідне місто», заслужений працівник промисловості України Дмитро Степанюк.

люди


Керівник проєкту «Соціальне партнерство в дії» Віталій Сапіга задав напрямок обговоренню та обміну думками з питань дуальної освіти, до чого долучилися представники Криворізького професійного гірничо-технологічного ліцею, Криворізького залізорудного комбінату та міського Центру зайнятості.

люди


Після цього захід змінив свій характер з ділового на врочистий: запрошених наставників під оплески присутніх відзначили  Подяками та  цінними подарунками.

люди


Взяли участь у заході і представники ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» на чолі з головою профкому гірничого департаменту Оксаною Крупою. П`ятеро наших спілчан також були названі кращими наставниками. Так, серед нагороджених під час заходу в ДУЕті були механік дільниці дробильної фабрики ГД Сергій Моховий, електрик дільниці дробильної фабрики ГД Олександр Кузьменко та чергова по залізничній станції залізничного цеху №1 Ірина Шелест. Двоє їхніх колег  - начальник групи розробки департаменту інформаційних технологій Олена Кравченко та помічник машиніста тепловоза залізничного цеху №2 Дмитро Вербицький, на жаль, не змогли бути присутніми на заході, але заслужені нагороди їх, як то кажуть обов`язково знайдуть.

люди


Більше розповісти про наших спілчан, що були визнані кращими наставниками молоді за дуальною формою навчання, ми плануємо в наступних публікаціями. Тож слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та в соціальних мережах на сторінках ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».
 

Віктор БІЛИК, фото автора