Новини

Виплата соціальних стипендій

Як інформує управління праці та соціального захисту населення виконкому Металургійної районної в місті ради (м. Кривий Ріг), 16.12.2022 Урядом було внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти.


Відповідно до вищезазначених змін, надано право отримувати соціальні стипендії дітям загиблих, померлих (тих, що пропали безвісти) Захисників і Захисниць України.


Крім того, дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю І-ІІІ групи, у разі неможливості направлення таких осіб на повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану виплата стипендії продовжується на строк дії або скасування воєнного стану, але не більше ніж на шість місяців після його припинення або скасування.


Змінами до Порядку передбачено продовження виплати призначеної соціальної стипендії студенту (курсанту), якщо у період дії воєнного стану закінчився строк дії паспорта громадянина України.

Для отримання консультації та додаткової інформації з вказаного вище питання необхідно звертатися до закладу освіти за місцем навчання дитини.