Новини

Вони тримають енергетичний фронт: частина перша (далі буде…)

З нагоди професійного свята – Дня енергетика, яке припадає на 22 грудня, більше півсотні працівників енергетичного департаменту та з інших підрозділів ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», котрі зайняті на різних виробництвах, але також є спеціалістами енергетичного профілю, було відзначено за сумлінну працю та активну участь у профспілковому житті грамотами ПО ПМГУ підприємства.

Увійшли до числа нагороджених і представники цеху мереж та підстанцій енергетичного департаменту. При цьому у цехкомі ПМГУ вказаного підрозділу подбали про те, щоб відзначати на честь професійного свята якомога більше людей з колективу ЦМП. Так, працівникам цеху запропонували взяти участь у онлайн голосуванні для визначення тих людей, котрі, на загальну думку, найбільше заслуговують бути нагородженими грамотами цехкому ПМГУ. Таким чином, кількість працівників, відзначених до Дня енергетика, у ЦМП склала понад 30 людей.


Щоб привітати колектив цеху з професійним святом та вручити його найдостойнішим представникам заслужені профспілкові відзнаки напередодні святкового дня до ЦМП завітали голова профкому ПМГУ металургійного виробництва Олександр Бабюк та заступниця голови комісії з організаційно-масової роботи профкому підприємства Ірина Сухомлин. Разом з головою цехкому ЦМП Тетяною Першиною вони побували на кількох об`єктах з чималого господарства цеху, де вручили нагороди «винуватцям урочистостей» безпосередньо на робочих місцях.

енергетики


Один з нагороджених – начальник дільниці Максим Кожуховський – розповів, що він працює в ЦМП з 2006 року. За цей період йому особливо запам`яталось, як на його очах велось будівництво нової підстанції КРЗ-10 і першої на підприємстві машини безперервного лиття заготовки, як відбувався запуск цих об`єктів, у якому він брав участь, працюючи на той час майстром конверторної дільниці.

енергетики


Пов`язані з війною проблеми в енергетиці нашої країни, звичайно, додали складнощів у роботу колективу цеху мереж та підстанцій. Але, як запевнив Максим, спеціалістам цеху вистачає досвіду та професіоналізму, щоб надійно тримати свій фронт, швидко та грамотно реагувати на аварійні відключення в зовнішньому електропостачанні, забезпечуючи живлення важливих споживачів електроенергії від власних генеруючих потужностей, які є на ТЕЦ підприємства.


Начальниця зміни Наталя Заїка, з якою ми познайомилися у диспетчерській цеху, зазначила, що за ті 37 років, які вона працює в ЦМП, було багато чого, що відклалось у пам`яті. Та все ж важко пригадати, щоб на колектив цеху раніше припадали такі відповідальні випробування, як зараз в умовах війни. Сьогодні від колективу ЦМП вимагається завжди бути напоготові на випадок повторення блекаутів,  щоб правильно розподілити навантаження в електромережах, зробивши необхідні перепідключення, та не допустити знеструмлення тих агрегатів та об`єктів, аварійна зупинка яких через відсутність подачі електроенергії може мати руйнівні катастрофічні наслідки.


Таким чином, головне завдання, яке в нинішніх умовах стоїть перед колективом цеху, є надзвичайно відповідальним - це зберегти неушкодженою ту виробничу базу, яку має підприємство, щоб після завершення війни воно якнайшвидше змогло повернутися до нормальної роботи та запрацювати на повну потужність.


А що кінець війні покладе наша Перемога над ворогом – енергетики з ЦМП та їхні колеги з інших підрозділів не мають сумнівів. 

енергетики


.
  
 
    
 

Віктор БІЛИК, фото автора