Новини
28 червня 2023 1 view

Як 50 гривень допомагають збивати Шахеди

Завдяки спільним зусиллям членів ПО ПМГУ ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" вдалося придбати бінокль з антивідблисковим склом і лазерним дальноміром для нашого колеги, спілчанина Євгена Серякова.

Євген 13 років працює кріпильником стовбуровим в шахтоуправлінні гірничого департаменту підприємства. Півроку, як служить у лавах Національної гвардії України на охороні об'єкту критичної інфраструктури. Бійцям не вистачало сучасного оптичного приладу, аби краще відстежувати та потім нищити ворожі дрони.

Захисник звернувся про допомогу до голови цехового комітету шахтоуправління Сергія Сапьолки. У профспілці організували збір, знайшли необхідний бінокль у продажу. Завдяки небайдужим працівникам зібрали потрібну суму - 20 875 грн. За словами Сергія Сапьолки, попри те, що люди вже втомилися від війни, стресу, переживань, вони продовжують допомагати колегам на фронті.

"Хоча в багатьох працівників і так грошей на все не вистачає, люди готові допомагати. Хтось 20, хтось 50 чи 100 гривень перерахував. Так потрошку, хто скільки зміг, і назбирали потрібну суму. Вдячні усім, хто вирішив приєднатися до збору!" - говорить Сергій Сапьолка, голова цехкому ШУ.

Днями очікуваний вантаж прибув до нового власника.

"Бінокль просто чудовий! Наш снайпер взагалі у захваті - він йому ідеально підходить для відстеження "Шахедів". Тепер щоразу, коли їдемо на стрільбища, бере його для відпрацювання", - розповідає Євген.

Ми додзвонилися до нього вдень і змогли поговорити декілька хвилин, поки чоловік відпочивав від чергування. "По 12 годин доводиться стояти на посту. А інші 12 годин відпочиваємо, відсипаємося, їмо, перемо одяг. Охороняємо важливий об'єкт. Який саме - не можу говорити. Буває важко, коли носиш на собі по 16 кілограмів амуніції. Але більше виснажуєшся морально, всі хлопці втомились вже. І найгірше - ми не знаємо, як довго це ще буде тривати і що буде далі. Це більш за все пригнічує. Але ми тримаємось. Рятує заняття спортом, а ще виїзди на стрільбища", - каже захисник.

Євген Серяков просив переказати слова вдячності кожному члену профспілки, хто не залишився байдужим до його звернення і задонатив на бінокль. Разом ми сила і тільки разом ми здатні перемогти ворога.

люди

 

Юлія КОЗАК