Новини

Наш внесок у спільну перемогу 

В гірничому департаменті ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за активного сприяння первинної організації ПМГУ підприємства налагоджено пошив таких потрібних сьогодні нашим воїнам розвантажувальних жилетів. Тканину та фурнітуру закупила ПО ПМГУ на 48 тисяч гривень. Швеї, які перебувають в лавах профспілки металургів та гірників України, шиють військову амуніцію згідно армійських лекал, вдосконалених на прохання військових – мобілізованих працівників підприємства – членів ПМГУ.

Допомога

«У нас в ремонтному цеху є промислові швейні машини, на них свого часу з фільтротканини шили чохли для вакуумфільтрів, – говорить спеціаліст комісії з охорони праці та пожежної безпеки профкому гірничого департаменту Оксана Крупа. – Тому вирішили використати їх для пошиву розвантажувальних жилетів. Вдячні за допомогу та сприяння начальнику РЦ Ігорю Малому. Запросили майстра, який відрегулював швейні машини, та жінок з ряду цехів, які вміють шити та кроїти. Виготовляємо амуніцію за замовленнями цехів підприємства для працівників – членів ПМГУ, яких призвано в лави ЗСУ. З цих питань постійно контактуємо з головами цехових та дільничних комітетів ПМГУ підприємства. Днями розпочали шити модель жилета, яку розробила голова цехкому ДФ Наталя Мужикова, котра має досвід у цій справі». 

Допомога

«Розвантажувальними жилетами та іншими подібними виробами почала займатись  ще в 2014 році, – розповідає Наталія Мужикова. – Тоді в мене була своя майстерня по пошиву та ремонту одягу. У той час мобілізовані працівники з коксохімвиробництва нашого підприємства через мого чоловіка звернулись до мене за допомогою. З того моменту ми почали шити в майстерні розвантажувальні жилети, це була волонтерська робота. А коли настало 24 лютого, почалось повномасштабне вторгнення РФ в Україну, я зателефонувала хлопцям і запропонувала свою допомогу. На даний момент майстерні у мене нема, але обладнання все залишилось. Буквально протягом кількох днів хлопці привезли мені брезентові намети, і я почала шити вдома розвантажувальні та бронежилети. 

Хочу подякувати адміністрації ДФ за організацію виготовлення напівкілець, на яких складаються розвантажувальні жилети, адже зараз фурнітуру важко знайти в магазинах. Їх у цеху виготовляють з електродів». 

«У нас досвід швейний під 30 років, – говорять швеї Наталія, Ірина, Ольга. – Нам усі допомагають, тому працюємо продуктивно, усвідомлюючи, що це дуже вагома допомога для наших працівників, призваних до лав ЗСУ».

«Те, що ми можемо зробити щось самі для наших військових – це чудово, – вважає Костянтин, котрий швидко «перекваліфікувався» з інженера в закрійника. – Це все для захисту наших військових, це невеликий, але такий потрібний наш внесок у спільну Перемогу над ворогом!». 

Сергій СОЛОВЙОВ, фото автора
СТАТТІ ЗА ЦІЄЮ ТЕМОЮ: