Новини

Працюємо усі разом і робимо все, щоб наблизити нашу перемогу!

Шановні працівники ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПП «Стіл Сервіс», ТОВ «Ливарно-механічний завод», інших підрядних підприємств! Шановні мешканці Кривого Рогу!

Уже близько півтора місяця триває героїчний спротив народу України російській агресії. І весь цей нелегкий час профспілковий актив первинної організації Профспілки металургів та гірників України ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» працює на своїх робочих місцях і щоденно допомагає Збройним силам України, силам територіальної оборони, лікарням міста, працівникам наших підприємств, в першу чергу тим, хто зараз виконує свій громадянський і конституційний обов`язок із захисту рідної країни, та їхнім сім`ям.

Разом до перемоги

ВОЛОНТЕРСЬКІ ІНІЦІАТИВИ

В перший же день війни жінки ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» прийняли рішення - кошти, які були виділені нашою профспілковою організацією для поздоровлення жінок з Міжнародним жіночим днем (8 березня), спрямувати на допомогу Збройним силам України та силам територіальної оборони. Весь цей час за вказані кошти, які становлять майже один мільйон гривень, нашими профспілковими волонтерами закуповується та передається захисникам України та рідного Кривого Рогу усе, що їм потрібно, а саме:

– інструменти та різне обладнання (електричні та бензопили, «болгарки» з насадками, перфоратори, дрилі, зварювальні агрегати з електродами, акумулятори, насоси, молотки, кувалди, сокири, гайкові ключі, викрутки та інше), 
– планшет для орієнтування на місцевості, 
– кабельно-провідникова продукція,
– обігрівачі, мікрохвильові печі, електрочайники, 
– ємкості для зберігання води, казани для приготування їжі, металевий посуд, 
– водозахисні чоботи, полотно та плівка для маскування вікон,
– засоби гігієни та багато іншого.

Профспілковим активом ПО ПМГУ та профспілковими волонтерами у колективах наших підприємств було організовано збір та виготовлення речей, у яких мають потребу військові ЗСУ та бійці тероборони. Завдяки цьому нашим оборонцям передано зібрані та виготовлені працівниками підприємств:

– «їжаки» для використання проти броньованої техніки ворога,
– опалювальні печі типу «буржуйка», обігрівачі, 
– запалювальні суміші,
– теплий верхній та натільний одяг, рукавиці та взуття,
– бутильована питна вода,
– інструменти та різний інвентар (пили, «болгарки» та відрізні диски, сокири, лопати, гайкові ключі, ломи та інше)
– запчастини та обладнання для ремонту військової техніки,
– лісоматеріали, залізобетонні блоки, 
– продукти харчування тривалого зберігання та інше.

ДОПОМОГА ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ ЗА КОШТИ ПО ПМГУ

Профспілка металургів та гірників України перерахувала один мільйон гривень з солідарного фонду ПМГУ до загальнонаціонального Фонду «Повернись живим», який надає допомогу Збройним силам України. Кожний працівник апарату ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» також пожертвував на потреби ЗСУ власні кошти у розмірі щонайменш одноденного заробітку та більшому. 

На кошти ПО ПМГУ придбано бафи, ноші, прилад нічного бачення, тканину та фурнітуру для пошиття  розвантажувальних жилетів, сплачено за пошив цієї амуніції. Також придбано медикаменти, ліхтарики, м`ясо, з якого виготовлено тушонку. Все це передається працівникам підприємств-членам  ПМГУ, котрі зараз захищають нашу країну у лавах ЗСУ та територіальної оборони.

НА МІЖНАРОДНОМУ РІВНІ 

Голова ПО ПМГУ Наталя Маринюк звернулася до всіх профспілкових організацій, котрі входять до складу міжнародного профспілкового об`єднання - Глобального союзу IndustriALL - та діють в країнах Європейського Союзу та країнах-членах НATO, із закликом до солідарної підтримки народу України. 

Така підтримка, як зазначається,  може полягати у зверненні іноземних профспілок до урядів країн НАТО з проханням закрити небо над Україною, у допомозі щодо забезпечення наших військових захисним (бронежилети, шоломи тощо)  та деяким іншим спорядженням,  медикаментами, теплим одягом та іншими речами, у наданні притулку людям, котрі евакуюються з України, а також у наданні фінансової допомоги, яка буде використовуватись на потреби ЗСУ та територіальної оборони.

У результаті переговорів ПО ПМГУ з профспілкою ІГ Метал АрселорМіттал Бремен з Німеччини до нас надійшло вже дві партії   гуманітарної допомоги від німецьких колег, яка містить:

– ліки та різні медичні матеріали (знеболюючі та кровоспинні засоби, антибіотики, антисептики, перев`язувальні та хірургічні стерильні матеріали, шприци та інше),
– спальні мішки, каремати, ковдри та теплий одяг,
– засоби гігієни, 
– дитячі речі та дитяче харчування,
– генератори, вогнегасники та інше.

Ці речі адресно передаються українським військовим та бійцям територіальної оборони, в першу чергу – працівникам підприємств, котрі зараз захищають Україну. Частину допомоги передано Медичному центру підприємства, а також лікарням міста, у місцевий Будинок малюка та до інтернатного відділення криворізької гімназії №98.

Профспілковий актив нашої первинки організував серед працівників підприємств збір підписів на підтримку Звернення від громади Дніпропетровської області до країн НАТО з вимогою закрити небо над Україною. У результаті, лише за два дні було зібрано більше 1400 підписів – і це в умовах значного зменшення чисельності працівників, зайнятих на підприємствах, у порівнянні з мирним часом.

ПІДТРИМУЄМО УСІХ, ХТО ТОГО ПОТРЕБУЄ

ПО ПМГУ організувала евакуацію з міста дружин та дітей працівників підприємств-членів ПМГУ, в першу чергу тих, хто зараз перебуває у ЗСУ та територіальній обороні, а також сімей, де є діти з інвалідністю, до місць тимчасового розселення на Західній України та у Польші.

Юристи ПО ПМГУ весь цей час надають юридичну допомогу усім, хто її потребує, незалежно від наявності членства у ПМГУ.

ПО ПМГУ буде і надалі підтримувати усі волонтерські ініціативи, бо зараз наше спільне головне завдання – це максимальна допомога Збройним силам України, територіальній обороні, сім`ям наших відважних захисників. Працюємо усі разом, щоб від нашого спротиву ворог якнайшвидше зрозумів: народ України готовий на все, щоб відстояти власну свободу та європейський вибір для рідної країни, тому ми обов`язково переможемо у цій боротьбі!

Віримо у Збройні сили України! Віримо у нашу Перемогу! Робимо все, що в наших силах, щоб її наблизити. 

СЛАВА УКРАЇНІ!
 

СТАТТІ ЗА ЦІЄЮ ТЕМОЮ: