Новини

Міжнародна солідарність

Міжнародна конфедерація профспілок закликала свої членські організації приєднатися 25 лютого 2020 року до Глобального дня дій на підтримку українських профспілок. 

В цей день в багатьох країнах світу представники профспілкового руху відвідали посольства України, передавши їхнім співробітникам листи, у яких висловились на підтримку українських колег у боротьбі проти прийняття антисоціальних законопроектів про працю та профспілки.

Міжнародна солідарність

В цей день в багатьох країнах світу представники профспілок відвідали посольства України, передавши їхнім співробітникам листи, у яких висловились на підтримку українських профспілок у боротьбі проти прийняття антисоціальних законопроектів про працю та профспілки (№№ 2708 та 2681), записали відеозвернення та зробили колективні фото на знак солідарності з українськими колегами. Зокрема, такі профспілкові акції відбулись у США, Швеції, Грузії, Білорусі, Молдові, Киргизстані, Кенії, Гані, Тунісі, Албанії, Малайзії, Лівані, Сербії та в деяких інших країнах.

В той же день, 25-го лютого, в Київ прибула Міжнародна профспілкова місія на чолі з генеральним секретарем Європейської конфедерації профспілок Лукою Вісентіні. До її складу увійшли заступник генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок Оуен Тюдор та інші представники міжнародного профспілкового руху.

Як повідомляється, візит до України Міжнародної профспілкової місії розрахований на три дні. Відразу після приїзду відбулась зустріч іноземних гостей з лідерами українських профспілок та профспілкових об`єднань. У цій зустрічі взяв участь заступник голови ЦК ПМГУ Олександр Рябко.

В той же день відбулись зустрічі представників Міжнародної профспілкової місії з керівниками Федерації роботодавців України та з головою Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою.

26-го лютого представники Міжнародної профспілкової місії зустрілись з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денисовою та національним координатором Міжнародної організації праці Сергієм Савчуком.

Для довідки: Міжнародна конфедерація профспілок – це найчисельніше та найвпливовіше глобальне об’єднання профспілок, яке представляє 200 мільйонів працівників із 163 країн та має 332 національні членські організації.

Європейська конфедерація профспілок є визнаним соціальним партнером на рівні Європейського Союзу, з яким постійно проводить консультації Єврокомісія. Загалом ЄКП представляє інтереси 45 мільйонів членів 90 профспілкових об’єднань 38 країн Європи.

СТАТТІ ЗА ЦІЄЮ ТЕМОЮ: