Новини

На підприємстві посилюють заходи безпеки. Коментар Наталі МАРИНЮК, голови первинної організації ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

– Спільно з адміністрацією ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» ми працюємо над тим, щоб забезпечити високий рівень санітарно-­епідеміологічної безпеки для наших працівників, і водночас зберегти виконання виробничого процесу. Тому що від обсягу виробництва залежить заробітна плата та соціальні гарантії. Ми розуміємо, що в нинішніх умовах ці питання особливо актуальні, бо кожен працівник підприємства стурбований тим, як впровадження карантинних заходів вплине на його роботу і роботу підприємства в цілому.

В цей час особливо важливо підтримувати один одного, довіряти лише офіційним джерелам інформації, не піддаватися на провокації. ПМГУ займає чітку та зважену позицію. І закликає працівників не реагувати на сумнівні заяви малих профспілок, які зараз користуються ситуацією та намагаються внести дисбаланс у роботу. Зі свого боку ми робимо все можливе, щоб захистити інтереси працівників.

Наша співпраця із керівництвом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» ведеться за кількома напрямками. Перше й найбільш актуальне питання, яке турбує кожного, хто забезпечує своєчасне виконання виробничого процесу –  це пасажирські перевезення, доставка працівників на робочі місця та додому. Місто в нас велике, тому в умовах обмеження пасажирських перевезень, яке зараз діє в усіх містах України, працівники нашого підприємства опинилися в складному становищі: багатьом доводиться діставатися на роботу із пересадками, витрачати велику кількість часу на дорогу.

Тому тут ми плідно працюємо з міською владою, аби вона мала інформацію стосовно критичних маршрутів для нашого підприємства та розуміла транспортне навантаження, щоб забезпечити достатню кількість рухомого складу на лінії. До речі, роботу швидкісного трамваю відновили саме завдяки переговорам нашого підприємства та міської влади.

Також ми направили листа Президенту України, Прем’єр-­Міністру та Міністру охорони здоров’я. Ми просили їх переглянути вимоги до обмеження пасажирських перевезень у промислових містах, які мають стратегічне значення для економіки України, та дозволити за можливості збільшення кількості пасажирів. Приємно, що до нас дослухались, тепер в салоні може одночасно знаходитися кількість пасажирів, що дорівнює 50% місць в транспортному засобі. 

По-друге, ми забезпечуємо засобами індивідуального захисту працівників, які користуються автобусами підприємства. Зараз вони отримують одноразові захисні маски, а найближчим часом забезпечимо їх багаторазовими.

Було прийняте ще одне спільне рішення: працівників, які не задіяні безпосередньо у виробничому процесі, перевести на віддалену роботу або надати їм можливість взяти тарифні відпустки. Ще частина працівників оформила на час карантину відпустку без збереження заробітної платні –  лише ті, хто висловив таке побажання.

Ми регулярно ведемо роз’яс­нювальну роботу в цехах, під час якої доносимо до людей інформацію про те, чому не варто відмовлятися від можливості піти у відпустку саме зараз. Це робиться з метою підсилення санітарно-­епідеміологічного контролю. Чим більше людей буде знаходитись дома і не контактуватиме з іншими, тим скоріше зупиниться розповсюдження COVID‑19, закінчиться карантин, і ми зможемо повернутися до роботи.

Для зниження ризику передачі інфекції зараз всі їдальні на території ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» переведені в режим буфетів. Також під час роз’яснювальної роботи ми акцентуємо увагу на тому, що працівники мають дбати про свою безпеку, не допускати скупчення людей у буфетах та, знаходячись у черзі, тримати безпечну відстань.

Також ПМГУ спільно із підприємством веде прийомку засобів індивідуального захисту – додаткових респіраторів, спецодягу, а також дезінфекційних засобів, які надходять на підприємство.

Ми всі вже чули про те, що сьогодні  (25 березня) керівництвом країни було прийняте рішення про продовження карантинного режиму ще на 30 днів. Ми розуміємо хвилювання наших працівників, які бояться залишитися без роботи та без джерела доходів. Тому вже ведемо перемовини із керівництвом підприємства з метою прийняття спільних рішень, які допоможуть нам захистити інтереси кожного працівника.

СТАТТІ ЗА ЦІЄЮ ТЕМОЮ: